Moderné projekty rodinných domov aj pre vás


Napriek tomu, že podmienky na získanie hypotéky sa výrazne skomplikovali, záujem mladých ľudí o stavbu rodinných domov je stále vysoký. Niekedy sú však mladí ľudia nútení stavať na rodinnom pozemku, teda pri rodinnom dome práve kvôli vysokým cenám pozemkov, o ktorých sa predpokladá, že ešte porastú.

Ak máte záujem o stavbu rodinného domu, no nemáte čas na jeho stavbu, odporúčame vám vybrať si jeden z moderných projektov rodinných domov.

Katalógové projekty rodinných domoch

Na Slovensku máme firmy, ktoré majú skúsenosti z architektúrou a poznajú najnovšie trendy v oblasti bývania, ktoré zakomponovávajú pri výrobe katalógových projektov domov. Ak nemáte čas stavať dom a zháňať architekta, ktorý by vám naprojektoval rodinný dom, nájdite si firmy, ktoré vytvárajú katalógové projekty domov.

Pri každom projekte nájdete informácie o počte miestností, úžitkovú plochu, zastavanú plochu, cenu projektu, ale dokonca aj cenu za kľúč. Máte dve možnosti, a to buď si vyberiete jeden projekt, za ktorý si zaplatíte, alebo si vyberiete projekt a necháte firmu, nech vám tejto konkrétny projekt aj postaví na kľúč. Ak si chcete dom postaviť sami, ale nemáte architekt, ktorý by vám navrhol dom, máte možnosť vybrať si z katalógových projektov. Ušetríte čas, ale aj peniaze.

Nízkoenergetické domy – stavby budúcnosti

Ceny energií rastú a globálne otepľovanie je hlavnou témou. Práve z tohto dôvodu je veľký záujem o projekty nízkoenergetických rodinných domoch. Energeticky úsporné a pasívne domy majú chrániť nielen životné prostredie, ale aj peňaženku. Presnú definíciu nízkoenergetických domov nenájdete nikde, avšak bežne sú definované ako domy, ktorých potreba energie je menšia ako 50 kWh/m2. V týchto domoch nenájdete klasický vykurovací systém. Vetranie majú riešenie rekuperáciou, čiže spätným získavaním tepla. Pri projektovaní týchto domov je preto dôležité zvážiť umiestnenie stavby, orientáciu na svetové strany, ale aj to, aký materiál použiť na výstavbu moderných nízkoenergetických domoch.