Strelca z Horoviec polícia obvinila. Dostane doživotie?

Martin C. mal streľbou ukončiť hádku. Postrelený Jakub G. je hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, Martina E. previezli so zranením hlavy do Bratislavy.

23.06.2019 14:52 , aktualizované: 19:13
debata (41)

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Trenčíne Petra Nevláčilová uviedla, že mladík je hospitalizovaný na klinike úrazovej chirurgie a nemôže podávať bližšie informácie o jeho stave. Podľa priateľov mu však lekári museli odstrániť obličku.

Martina E. v sobotu ráno previezli do nemocnice v Považskej Bystrici, potom do Žiliny a odtiaľ v noci do Bratislavy.

„Pacient bol k privezený vo veľmi vážnom, život ohrozujúcom stave. Aktuálne sa nachádza v umelom spánku a naši lekári robia všetko pre jeho záchranu,“ informovala v nedeľu hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Eva Kliská.

Prečo Martin C. v sobotu krátko pred štvrtou strieľal v Horovciach, zatiaľ nevedno. Svedkovia hovoria, že sa pohádal s trojicou mladých mužov a hádku ukončil streľbou. Hneď potom zo zábavy utiekol a polícia po ňom pátrala takmer osem hodín.

Upozorňovala pritom, že páchateľ je nebezpečný a ozbrojený. Do pátrania za zapojili desiatky policajtov, policajných psov a vrtuľník s termovíziou. Podľa domácich mal totiž Martin C. v okolitých lesoch pripravené bunkre a nebolo isté, či nemá viac zbraní. Zadržali ho okolo pol dvanástej v lesnom poraste nad vedľajšou obcou Kvašov.

V nedeľu ho policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy, sčasti dokonaným, sčasti v štádiu pokusu.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Domáci hovoria, že hádka sa mala týkať práve bunkrov, ktoré si Martin C. vybudoval na cudzích pozemkoch.

Podľa jednej verzie mu vraj mladí muži mali jeden bunker vypáliť, podľa druhej sa zastali ženy, ktorá Martinovi C. vytýkala, že si bunker vybudoval na jej pozemku.

V sobotu nadránom sa na zábave v obci Horovce strieľalo. Vo videu prinášame svedectvo dievčaťa, ktoré poskytovalo prvú pomoc jednému z postrelených.

Video
41 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #obvinenie z vraždy #Horovce