Hygienici varujú: Tri kozmetické výrobky môžu spôsobiť alergie alebo infekcie

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 17:58 • 2 min
Hygienici varujú: Tri kozmetické výrobky môžu spôsobiť alergie alebo infekcie

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva upozornil na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku, vo Fínsku a v Taliansku. Výrobky sa môžu nachádzať aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Tekuté mydlo pre deti značky Disney od gréckeho výrobcu Delkam Group Greece, ktoré prekročilo limit pre mikroorganizmy a zistili v ňom tiež patogénne mikroorganizmy, by mohlo spôsobiť rôzne infekcie hlavne u rizikových skupín spotrebiteľov.

 

img

 

Sérum na rast rias značky Care 4 lashes z Číny obsahuje farmakologicky aktívnu zložku Bimatoprost, ktorá nie je uvedená v zozname zložiek. Výrobok môže vyvolať svrbenie, opuchnutie, zápal očných viečok, bolesť očí alebo inú alergickú reakciu.

 

img

 

Posledným škodlivým výrobkom je americká farba na tetovanie značky WORLD FAMOUS TATTOO. Výrobok obsahuje látky Anisidine a Toluidine, ktoré nie sú povolené.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies