Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kalerábový nákyp so syrom

Kalerábový nákyp so syrom

Kalerábom sa v našej záhrade darí veľmi dobre. Tak dobre, až nevieme, čo s nimi. Alebo skôr - ja ich ľúbim, ale kvôli bábätku ich jem radšej s mierou, drahý ich len toleruje a Karolínka si ponúknutý kaleráb dá v jednom prípade z desiatich. Takže - čo s nimi?

  • Čas varenia 50 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  kaleráb
1 ks  baby cuketa
1-2  mrkva
4  strúčik cesnaku
200 g  kyslá smotana
4 ks  vajce
200 g  syr - ideálne viac druhov - eidam, parmezán, čedar a pod.
100 g  hladká biela špaldová múka
2-3 PL  jemné ovsené vločky
1 ČL  prášok do pečiva
 soľ
 mleté čierne korenie
2 PL  bylinky podľa chuti - petržlenka, bazalka, oregano, tymián, saturejka...

Postup prípravy

Jeden šiel do zeleninovej polievky, ďalšie dva skončili v tomto nákype - zamaskované na nespoznanie. :) Za mňa je to skvelý a jednoduchý rýchly letný obed alebo večera. Či zvolíte ako prílohu zemiaky, alebo vám postačí šalát, je na vás. Dá sa však jesť teplý aj studený. A aj experimentovaním so syrmi získate ďalšie zaujímavé verzie.

Kaleráb aj mrkvu nastrúhame najemno, lebo sú tvrdšie. Cuketu stačí nahrubo. Pridáme prelisovaný cesnak (tiež stačí nastrúhať), vajíčka, smotanu a nastrúhaný syr. Dochutíme troškou soli a korenia. Soľ pridávame podľa zvoleného syra - záleží na tom, ako je slaný.

Vmiešame múku, vločky a prášok do pečiva (dobré je zmiešať si všetko sypké vopred). A na záver pridáme aj nasekané bylinky - podľa chuti a ponuky. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej formy. Urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ku koncu môžeme znížiť teplotu. Cca 10 minút pred dopečením môžeme aj vrch posypať syrom.

 

Tip: Ak máte starší kaleráb a nie mladučký ako ja, môžete ho pred zapekaním uvariť al dente.

 

23. 6. 2019 2:41

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty