Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
22.06.2019 05:05

Rekonštrukcia komunikácií je ukončená, v meste sú nové cyklochodníky


Ilustračná snímka (MsÚ Humenné)


V Humennom pribudli po rekonštrukcii komunikácií tri nové cyklochodníky. Jeden je súčasťou rekonštruovaného chodníka s dĺžkou 1125 metrov na Mierovej ulici, dva lemujú cestu na Ulici SNP. Do užívania ich odovzdali minulý týždeň, informuje o tom samospráva na svojej internetovej stránke.


Súčasťou projektu, v rámci ktorého cyklochodníky vznikli, bola aj rekonštrukcia cesty na Laboreckej ulici. Mesto investovalo do rekonštrukcie všetkých troch komunikácií 787 126,46 eura vrátane DPH.

Na Mierovej ulici sa počas rekonštrukcie rozšíril chodník, výškovo sa upravili uličné vpuste, vznikli bezbariérové nábehy na chodníky, vyznačili sa piktogramy a inštalovali sa vodiace pásy pre nevidiacich a slabozrakých pri priechodoch pre chodcov, uviedla hovorkyňa mesta Michaela Dochánová. V okolí chodníkov by ešte mali pribudnúť okrasné kvety, trávnik a lavičky.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
17.08.2019
Nádvorie kaštieľa skrývalo prekvapenia, odhalila ich rekonštrukcia
Režim rekonštrukcie vnútornej fasády humenského kaštieľa priniesol niekoľko prekvapení. Sú nimi neočakávané architektonické prvky odkryté na druhom nadzemnom podlaží, a tiež rozhodnutie KPÚ v Prešove, že nádvorie sídla Vihorlatského múzea (VM) bude musieť zmeniť svoju úroveň.
viac
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
12.11.2020
Svidník chce do konca roka stihnúť rekonštrukciu viacerých úsekov ulíc
Z hľadiska plánovania a realizácie investičných aktivít je rok 2020, ktorý poznačila pandémia nového koronavírusu, veľmi náročný. Napriek tomu sa mestu podarilo zrealizovať viaceré projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %