Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Nehoda pre nerešpektovanie obmedzení. Motorkár sa šúchal po ceste niekoľko metrov
Zdielať na

VIDEO: Nehoda pre nerešpektovanie obmedzení. Motorkár sa šúchal po ceste niekoľko metrov

BRATISLAVA / Stačilo málo a mohlo dôjsť k tragédii. Video z autokamery zachytáva, ako sa chce vodič auta bez smerovky preradiť do pruhu vyhradeného pre autobusy a nákladiaky. Doplatil na to motorkár. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Incident zachytil vodič v Bratislave na Gagarinovej ulici asi o 7:00 hodine ráno. Na videu je vidieť, ako vodič čierneho SUV ide v strednom jazdnom pruhu v smere do centra mesta. Pred ním idúce auto v rannej kolóne pribrzdí. Šofér BMW strhne volant doprava, kde sa v tom čase nachádza motocyklista. Ten prudko zabrzdí, stratí rovnováhu a padne rovno na okraj cesty, po ktorej sa šúcha niekoľko metrov.

Po páde priamo na hlavu na obrubník motorkára až do príchodu záchranárov ratovali okoloidúci šoféri. Obrovským šťastím bolo, že skútrista mal na hlave prilbu. "Pacient bol s poranením hlavy prevezený do jednej z bratislavských nemocníc," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Tejto zbytočnej kolízií sa dalo predísť. Stačilo rešpektovať dopravné značenie. Na Gagarinovej ulici totiž už niekoľko mesiacov platia výrazné dopravné obmedzenia, ktoré sú vyznačené na tabuliach a rovnako aj piktogramami priamo na vozovke. No ešte aj dnes sa nájdu šoféri, ktorí to nerešpektujú. "Alkohol u účastníkov predmetnej udalosti pred jazdou zistený nebol. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy