Plnená paprika

emko ~ 5. apríl 2024 - 13:52

Plnený paprikový lusk, legendárna klasika! Keď sa na trhu objavia naše voňavé papriky, je ten pravý čas. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu. Zo zvyšku mäsovej zmesy urobíme pár guliek a k úžasnej paradajkovej omáčke už len stačí uvariť zemiaky, alebo pripraviť domácu knedľu.

Suroviny
Mäsová zmes:
 
 
150
g
1
ks
 
 
1
ks
Omáčka:
 
 
100
ml
 
 
 
 

Najskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením.

Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky. Z každej papriky odkrojíme aj špičku, aby mal kadiaľ pri plnení unikať vzduch.

Z oleja a múky urobíme svetlú zásmažku a zalejeme ju studeným vývarom. Pridáme pretlak, koreniny a za neustáleho prešľahávania metličkou privedieme k varu.

Keď omáčka začne vrieť, povkladáme do nej papriky a guľky. Teraz už varíme na najmenšom ohni a omáčku necháme zakrytú pomalinky asi hodinu prebublávať.

Hotovú omáčku dochutíme cukrom, prípadne osolíme. Plnenú papriku podávame s varenými zemiakmi, alebo s knedľou.

Komentáre

Ludo ~ 24. júl 2018 - 13:13

Odporúčam dať do mäsovej zmesi aj mletú papriku. :) mňam

0

svetlany40 ~ 5. marec 2015 - 12:01

Ako vzdy dokonaly recept a pochutnali sme si neuveritelne . Dakujem moc 😍 😍

0

Reny Naty ~ 11. október 2014 - 11:29

Varit a pect podle vasich receptu, je naprosto uzasne!! Moc dekuji, moc nam vsem doma chutnalo!!

0

honestka ~ 28. júl 2013 - 11:12

z dnesneho trhu konecne prisli taketo lahodne papriky./inac tu dostanem iba tie hrubostenne/. takze cez tyzden sa ide na veliky hrniec tejto dobroty aby bolo aj do foroty na prihriatie.
Ja robievam na 2 dalsie sposoby.
Knedle najnovsie robim z kvasku a tie narastu ako dive.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj