Kiska o Remišovej: Veľmi by ma potešilo, keby bola v našej strane
18.6.2019 13:34
akt. 18.06.2019 15:08

Kiska o Remišovej: Veľmi by ma potešilo, keby bola v našej strane

Andrej Kiska Zdroj: TASR
Uložiť článok
Na odchod poslankyne Veroniky Remišovej z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti zareagoval aj exprezident Andrej Kiska.

Okrem Remišovej odchádza z hnutia Igora Matoviča  aj Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová a poslanec Jozef Lukáč.

V stanovisku uviedli, že k rozhodnutiu odísť prispelo napríklad to, že „poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch“.

Kiska v relácii Braňo Závodský naživo rádia Expres zdôraznil, že sa s Remišovou viackrát stretával a zhováral o tom, ako obaja vidia krajinu.

„Zhodujem sa s jej názorom, že každá politická strana má byť silne ukotvená v regiónoch a že má mať regionálne štruktúry. Aj strana Za ľudí takto bude fungovať. Bude mať krajských i okresných predsedov. Už sa nám prihlásilo 30-tisíc sympatizantov. Budeme ich oslovovať priamo na vstup do strany,“ vyhlásil.

„Súhlasím s pani Remišovou v tom, že poctivá strana nesmie byť o jednom človeku, ale musí byť o poriadnej skupine ľudí,“ zdôraznil exprezident.

Andrej Kiska dodal, že v najbližších dňoch a leta budú predstavovať ľudí, ktorí do pripravovanej strany vstúpia.

„A mňa by osobne veľmi potešilo, keby pani Remišová bola medzi nimi.

Staňte sa členom komunity, ktorá bojuje proti korupcii a klientelizmu. Podporte slobodnú žurnalistiku na Aktuality.sk a hrajte o dva lístky na Pohodu 2019.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
ZA ĽUDÍ, Andrej Kiska
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.