Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poľovníci a policajti hľadali pri sídlisku medveďa. Na fotke, ktorá bola dôkazom, bolo ale úplne iné zviera
Zdielať na

Poľovníci a policajti hľadali pri sídlisku medveďa. Na fotke, ktorá bola dôkazom, bolo ale úplne iné zviera

RIMAVSKÁ SOBOTA / Na okraji rimavsobotského sídliska hľadali policajti v pondelok popoludní medveďa. Dnes je už ale jasné, že išlo o úplne iné zviera. Aké?

Paniku v Rimavskej Sobote spôsobila jedna fotografia, ktorú zhotovil obyvateľ sídliska "Západ" pravdepodobne z okna svojho bytu. Medzi stromami sa mu podarilo odfotiť veľké zviera. Fotka sa dostala na sociálne siete a niekto, kto ju zrejme videl, zavolal na políciu. Na miesto v pondelok popoludní dorazili poľovníci, policajti a mestskí policajti. Tí prezreli okolie a prehľadali aj húštinu. 

Po celý čas sa hovorilo o tom, že na fotke je medveď. Policajti mali dokonca na tomto mieste aj zvýšenú hliadkovú činnosť. Záber sa dostal do rúk odborníkov. Zamestnanci štátnej ochrany prírody ju preskúmali a vylúčili, že by išlo o medveď. Následne sa teda spojili s autorom fotky, ktorý vylúčil, že by išlo o medveďa.  "Pozeral som aj ďalekohľadom naň. Čiže ako keby meter som bol od toho diviaka, tak ako to môže byť medveď?," povedal autor fotky. Na fotke bol totiž diviak. Ochranárka ale striktne nevylúčila, že by sa tam medveď niekedy nemohol objaviť. "V tomto období je možná migrácia medveďov, ktoré sa presúvajú za potravou," poznamenala Jana Garayová, zo Štátnej ochrany prírody Rimavská Sobota. 

Podľa ochranárky nie je dôvod na paniku, no ľudia by i napriek tomu mali byť ostražití. Aj diviak totiž môže byť nebezpečný. "Doporučujem dať o sebe vedieť. Tlieskaním, rozprávaním," dodala. 

Po dedine pri Poprade sa potuluje medveď. Urobil si tam hotovú medovú hostinu. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy