Denník N

Kiska v debate Denníka N: Som pripravený byť premiérom, Fico je s ústavnými sudcami trápny

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Exprezident vyhlásil, že o tom, či pôjde strana Za ľudí do volieb samostatne, sa rozhodne v októbri, keď budú mať po sneme a agentúry zmerajú jej silu a potenciál.

Podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbeanAmazon AlexaRSS

Je pripravený byť premiérom, vylučuje vládnutie so Smerom – s Ficom či bez Fica na čele – a nepovažuje za problém, že nešiel na oslavy vylodenia spojencov v Normandii.

Andrej Kiska na debate Denníka N hovoril o svojej novej strane Za ľudí aj o tom, ako vykonával svoj prezidentský mandát. Debatu moderovala reportérka Monika Tódová.

Záznam z diskusie (Facebook Denník N)

Na úvod Kiska prezradil, že novej prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá ho vo funkcii vystriedala v sobotu, nechal na stole v paláci medailónik s podobizňou Panny Márie, ktorý dostal od pápeža Františka.

„Verím, že jej prinesie šťastie. Najmä, keď vidíme, ako sa už dnes do nej oprel nemenovaný predseda jednej politickej strany,“ povedal s narážkou na dnešný konflikt, ktorý pre ústavných sudcov s prezidentkou vyvolal predseda Smeru. Podľa Kisku je Fico „trápny“.

„Dvanásť rokov sa vedelo, že k tejto situácii dôjde. Robia okľuky a všetci vravia, že keby tam nebol Fico, dávno máme navolených kandidátov. Jeho ohrdnuté ego blokuje aj tú lepšiu časť Smeru.“

Podľa Kisku by mala Čaputová počkať na plný počet kandidátov na ústavných sudcov. „Aj keby to malo byť do marca.“

V marci 2020 by mali byť parlamentné voľby.

Foto N – Vladimír Šimíček

Pripravený byť premiérom aj poslancom

Kiska vyhlásil, že je pripravený byť premiérom. „Ako predseda strany, ktorý vchádza do tohto boja, určite áno. Ale dnes je principiálne skoro jedno, či bude premiérom Matovič, Sulík, Truban, Hlina, Beblavý alebo Kiska. To, čo skutočne potrebujeme po 12 rokoch vlády Smeru, je zobrať na seba tú zodpovednosť,“ povedal.

Rovnako je vraj pripravený byť aj obyčajným poslancom parlamentu a nepovažoval by to za kariérny zostup. „Som len obyčajný

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Iné podcasty Denníka N

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie