Pridať recept

Cícerové placky so šalátom a dipom

Cícerové placky so šalátom a dipom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

250 g
cícerová múka
200 g
manitoba múka
2 PL
sezamové semienka
byliniek
1 PL
sušený cesnak
1 dl
sezamový raw olej (za studena lisovaný)
soľ
vlažná voda

postup

Cícerová múka je veľmi savá, vždy do nej pridávam aj trochu pšeničnej, pohánkovej, ryžovej...jednoducho inej múky. No najlepšie sa mi osvedčila manitoba. Tieto placky sú rýchle, voňavé, jemné a skvelo sa hodia k rýchlemu obedu so šalátom a nejakým dípom. Cícer je naviac veľmi zdravá strukovina, múka z neho môže byť horkastá, je však zaujímavé ju pridávať do placiek, cesta, polievok...mne chutí výborne. Orieškovo.

1.

Do misy preosejeme jemne mletú cícerovú múku. Pridáme olej, soľ, sezamové semienka, nasekané bylinky – v mojom prípade som použila pažítku, mletý cesnak a trochu – cca pol deci vlažnej vody.

 
2.

Prstami premiesime, necháme postáť minútu. Manitobu – pšeničnú múku dosypávame opatrne počas miesenia tak, aby cesto bolo jemné ako linecké, nemá sa rozsýpať, lámať ani lepiť. Pridajte si podľa potreby trochu vody alebo múky. Preto píšem „cca“ množstvo, lebo mám sama skúsenosti s rôznymi cícerovými múkami a aj pšeničná manitoba nie je od každého výrobcu rovnaká.

3.

Cesto hneď rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-5mm. Vykrajujeme tvary placiek podľa vôle, použila som kolieska na ravioly s priemerom cca 6cm. Opiekla som ich na grilovacej panvici. s trochou olivového oleja z každej strany asi pol minúty. Tieto placky som chcela urobiť vegánske, ale ak chcete, použite ešte na poliatie ghee a trochu morskej soli.

4.

Recept na dip nájdete tu

5.

Recept na jarný divoký šalát zase tu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.