Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Predpoveď počasia. V nedeľu sa počasie rapídne zmení
Zdielať na

Predpoveď počasia. V nedeľu sa počasie rapídne zmení

BRATISLAVA / Už niekoľko dní k nám, do Karpatskej oblasti, prúdi teplý, ba dokonca až tropický vzduch. Na mnohých miestach krajiny sme aj v stredu mali teplotu vysoko nad 30°C.

"Keby len deň má vysokú teplotu, ale veľmi teplo je aj v noci. Dnes do rána poklesla teplota v Piešťanoch na takmer 22.5°C, na Záhorí boli lokality s teplotou 20-21.5°C," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Vysoká denná teplota sa ale nevyskytuje iba na juhu, kde by sme ju čakali najviac, ale aj na severe. Lokality, ktoré patria k najchladnejším na našom území sa tiež ohrievajú až na takmer 30 stupňov Celzia. 

Teplý, pôvodom, tropický vzduch bude prúdiť aj naďalej. Teplota v noci bude na západe klesať na 22 až 18, na zvyšku krajiny na 18 až 13°C. Vo štvrtok cez deň sa nedá vylúčiť maximálna teplota na hodnote 30 až 34-5°C, na severe Oravy a Kysúc môže byť o 1-2°C chladnejšie. "Vo štvrtok sa ale môže v západnej časti krajiny prechodne zväčšiť oblačnosť ako následok približujúceho sa studeného frontálneho rozhrania a môžu sa, najmä v západnej polovici, objaviť ojedinele prehánky, či búrky, aj intenzívne a s krúpami, ale tento front sa bude rýchlo rozpadať," hovorí Jarošová. 

To znamená, že v piatok bude opäť veľmi teplo a miestami aj dusno. Maximálna teplota dosiahne od 30 do 36°C. Opäť sa môžu objaviť prehánky a búrky, aj intenzívne a s krúpami. V sobotu bude počasie veľmi podobné piatku. Výraznejšiu zmenu čakáme v nedeľu, keď má od západu pribúdať počas dňa oblačnosť a častejšie sa vyskytnú zrážky, aj intenzívne. V nedeľu v západnej polovici bude maximum od 24 do 30, vo východnej polovici ešte bude veľmi horúco, od 30 do 35°C.

"Nezabúdajte chrániť sa pred slnkom, pretože aj UV index je veľmi vysoký! Dostatočne pite, ľahšie sa stravujte a viac oddychujte," dodáva Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy