Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

17. júna 2019

Prešovskí krajskí poslanci rozdelili financie v rámci Výzvy pre región



Ilustračná snímka.



Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Prešov 17. júna (TASR) – Sumu vo výške 1,92 milióna eur rozdelili na pondelkovom zasadnutí prešovskí krajskí poslanci. Ide o financie v rámci Výzvy pre región. Celkovo podporili 27 projektov v troch oblastiach. Zároveň zvýšili celkovú sumu prostriedkov vyčlenených na výzvu na jej druhé kolo o ďalších 834.000 eur.


V prvom kole Výzvy pre región prišlo na Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) 74 žiadostí o dotáciu v celkovej hodnote vyše 18,4 milióna eur. Suma požadovaná ako dotácia od PSK bola viac ako 5,4 milióna eur.

"Veľký záujem bol najmä o podporu výstavby športovísk, preto poslanci na pondelkovom rokovaní rozhodli o zvýšení prostriedkov v rámci tohto programu," uviedol vedúci odboru regionálneho rozvoja Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Rudolf Bauer.

V rámci programu Podpora infraštruktúry cestovného ruchu a obnovy kultúrnych pamiatok v PSK podporili poslanci deväť projektov v sume viac ako 782.000 eur. Najviac financií, 200.000 eur, získala Rímskokatolícka farnosť svätého Mikuláša v Prešove na rekonštrukciu a reštaurovanie organu v Konkatedrále svätého Mikuláša.

Na dofinancovanie už schválených projektov v rámci päťpercentného spolufinancovania žiadateľom z eurofondov bolo vyčlenených 300.000 eur. Poslanci rozhodli o rozdelení takmer 138.000 eur na sedem projektov.

Na podporu výstavby a rekonštrukcie športovísk v PSK poslanci rozdelili na 11 projektov sumu vo výške milióna eur. Do druhého kola výzvy poslanci presunuli 1,68 milióna eur. V programe zameranom na infraštruktúru cestovného ruchu a kultúrne pamiatky ostalo takmer 1,52 milióna eur a na dofinancovanie projektov viac ako 162.000 eur. Poslanci na zasadnutí rozhodli o zvýšení dotácie na výstavbu športovísk.

"Po vyhodnotení výzvy v prvom kole sme zistili, že alokácia milión eur na program športoviská bola vyčerpaná, keďže z 23 projektov bolo 11, ktoré túto alokáciu vyčerpali. Nastala diskusia s poslancami, ktorí napokon rozhodli o zvýšení alokácie na sumu 834.000 eur, čo je dobrá správa pre všetkých prijímateľov. Tí sa môžu o tieto prostriedky uchádzať aj v druhom kole," priblížil riaditeľ Úradu PSK Jozef Cvoliga.

V druhom kole výzvy poslanci rozdelia viac ako 2,5 milióna eur. Žiadatelia môžu svoje projekty podať na Úrad PSK do konca júna.








Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Manažér Boeingu nevylučuje ani premenovanie modelu Max 737
<< predchádzajúci článok
Dôvera amerických stavbárov v júni nečakane klesla