Chcem, aby mal aj mladý policajt víziu, že raz môže byť šéfom polície, vyjadril sa Lučanský

Nastal čas, aby aj v riadiacich funkciách Policajného zboru SR boli šikovní ľudia, ktorí vedia, čo chcú, majú vodcovské schopnosti a vedia viesť kolektív k napĺňaniu poslania. Vyhlásil to policajný prezident Milan Lučanský vo videu na sociálnej sieti. Chce zo zboru vytesniť rodinkárstvo, klientelizmus a naopak dať šancu, aby aj mladý policajt mal víziu, že sa raz môže stať šéfom polície.

17.06.2019 15:49
Milan Lučanský, policajný prezident Foto: ,
Prezident Policajného zboru (PZ) SR Milan Lučanský.
debata (2)

„Všetko bude záležať len na ňom, či sa tieto vízie naplnia a ako sa bude ďalej jeho rast vyvíjať. Bude to záležať len na jeho prístupe k práci a služobným povinnostiam,“ povedal Lučanský. Jednou z priorít, ktoré si na najbližšie obdobie dal, je podľa neho okrem stabilizácie Policajného zboru SR a rastu platov aj kariérny postup policajtov v rámci zboru.

Policajný prezident tvrdí, že policajti budú rásť vedomostne a tým pádom aj kariérne. Policajtom podľa neho musí byť umožnené ďalej sa vzdelávať. „Nebude to len tak, že sa bude chcieť policajt vzdelávať a nič z toho,“ podotkol šéf polície. Vzdelávanie totiž bude zakončené odbornou skúškou, ktorá bude oprávňovať na ďalšie skúšky. „Až na základe toho sa bude môcť posunúť vyššie,“ vysvetlil Lučanský.

Chce presadiť, aby výberové konania boli v rámci Policajného zboru SR už od najnižších úrovní. „Je jedno, či je to dopravná, poriadková, kriminálna polícia či vyšetrovatelia. Zmyslom je, aby na jednotlivých miestach boli odborníci,“ priblížil. Preto je podľa neho potrebné, aby si policajti zlepšovali svoju odbornosť v problematike, ktorej sa v polícii venujú.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #lučanský