Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kašľať na lukratívny honorár: Toto si Dara Rolins odmakala zadarmo!

Dara Rolins Zobraziť galériu (6)
Dara Rolins (Zdroj: Instagram DR)

BRATISLAVA - Speváčka Dara Rolins (46) žije a pôsobí už dlhé roky najmä v Čechách, no na Slovensko sa stále rada vracia. Nedávno sa v Bratislave dokonca stretla s ministerkou vnútra Denisou Sakovou. Do politiky sa blondínka nechystá, bez nároku na honorár sa zapojila do projektu proti týraniu žien.

Dara Rolins pred pár dňami informovala svojich fanúšikov, že má novú pieseň. A trochu netradičnú – nie je typicky veselá, tanečná, ani nevychádza zo speváčkinho osobného života. „V tomto prípade je to, ako keď zatnete do niečoho tuhého. Na téme “domáce násilie” nie je totiž nič pekného. Napriek tomu som o ňom chcela hovoriť. Upozorniť, zviditeľniť jeho rozsah, následky... Krutosť, ktorá je v niektorých ľuďoch, na druhej strane bezradnosť a utrpenie tých druhých... Zaslúžia si našu pozornosť aj empatiu!” vyznala sa na Instagrame. 

Kašľať na lukratívny honorár:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram DR)

Práve táto pieseň súvisí s nedávnym stretnutím, ktoré Dara absolvovala v Bratislave s ministerkou vnútra Denisou Sakovou. Tá totiž zastrešuje projekt, ktorý má za cieľ poukázať na týranie a tiež mu predchádzať.

Ako nám povedali na ministerstve, v tomto prípade sa rozhodli využiť novú formu komunikácie.„Používanie tradičných informačných kanálov a kampaní v informačnom smogu často zaniká, z toho dôvodu sme využili možnosť spolupráce s jednou z najznámejších speváčok slovenskej popovej scény. Dara Rolins pravidelne spolupracuje na rôznych kampaniach, ktoré nesú významné posolstvá. Využitie hudobného diela ako nositeľa dôležitej myšlienky vnímame ako vhodný spôsob prihovoriť sa širokej verejnosti,” uviedla Michaela Paulenová z Tlačového odboru MV SR. 

V tomto prípade si vyťažená a žiadaná speváčka našla čas a vytvorila song Od zajtra bez nároku na honorár. „Čo sa týka financovania hudobného diela, ide o zákazku s nízkou hodnotou v hodnote 10 000 Eur bez DPH a umelkyňa tieto peňažné prostriedky využila len na vytvorenie diela, nie na svoju odmenu. Pieseň sa bude šíriť najmä prostredníctvom sociálnych sietí (YouTube, instagramový účet speváčky atď.),” ​informovala nás Paulenová. 

Viac o téme: Dara Rolins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu