Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Kauza dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave: Súdny proces bude vo väzení

Proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004, ktorý je naplánovaný na štvrtok (20. 6.), sa napokon uskutoční v bratislavskom väzení - Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) a nie v samotnom Justičnom paláci.

V kauze by sa malo pojednávať pred trojčlenným senátom Okresného súdu Bratislava I (OS) po viac ako troch rokoch. "Na základe dohody medzi ÚVV a ÚVTOS Bratislava a predsedom senátu OS Bratislava I informujeme, že hlavné pojednávanie v trestnej veci Branislava Adamča a spol., vytýčené na 20. júna, sa uskutoční v pojednávacej miestnosti, nachádzajúcej sa priamo v ÚVV a ÚVTOS Bratislava. Aj v tomto prípade sú hlavnými dôvodmi presunu z pôvodne stanovenej pojednávacej miestnosti v budove Justičného paláca do priestorov ÚVV a ÚVTOS prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré sú potrebné vzhľadom na osoby obžalovaných," uviedol v pondelok pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Realizácia týchto bezpečnostných opatrení v budove Justičného paláca a jej blízkosti by viedla, ako zdôraznil hovorca, k paralyzovaniu alebo podstatnému obmedzeniu činnosti oboch súdov, sídliacich v budove, teda KS v Bratislave a OS BA I. V prípade, v ktorom figurujú hlavný obžalovaný zemplínsky bos Branislav A. a ďalší traja obžalovaní, sa naposledy malo pojednávať v máji. Proces sa napokon opäť neuskutočnil z dôvodu kolízie termínu jedného z obhajcov s termínom iného procesu. V prípade sa dlhšie nepojednávalo. Spisový materiál sa totiž naposledy dlhšie nachádzal na Ústavnom súde (ÚS) SR v Košiciach z dôvodu, že minulý rok podali ústavnú sťažnosť hneď dvaja obžalovaní, a to na doživotný trest odňatia slobody právoplatne odsúdený zemplínsky bos Branislav Adamčo a spoluobžalovaný Jozef B.

V kauze sú obžalovaní bos Branislav Adamčo, Karol Mello, ktorý sa stále nachádza v Belize a ďalší dvaja obžalovaní. Naposledy sa v kauze riadne pojednávalo na začiatku júna 2016, keď výsluch Branislava Adamča trval takmer niekoľko hodín. Okrem neho sú v tomto prípade obžalovaní Karol M., Jozef B. a Nikola P., ktorí dávajú svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v ich neprítomnosti. Voči Karolovi Mellovi sa koná stále ako voči ušlému.

 

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Bosa zemplínskej zločineckej skupiny Branislava A. odsúdil vo februári 2016 trojčlenný senát Najvyššieho súdu SR v kauze vraždy Arpáda Nistora a ďalších závažných trestných činov na doživotie. Branislav Adamčo čelí okrem toho aj ďalším súdnym procesom na iných slovenských súdoch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Český expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?