Horúčavy budú pokračovať aj dnes

NETKY.SK • 15 Jún 2019, 09:44 • 2 min
Horúčavy budú pokračovať aj dnes

BRATISLAVA - Horúčavy budú na Slovensku pokračovať aj v sobotu. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy takmer pre celé územie SR.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia očakávajú najvyššie teploty vzduchu na juhozápade a juhovýchode krajiny, kde by mohli dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," uvádza SHMÚ.

 

obrazok

 

Pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky kraj a časti Banskobystrického a Košického kraja platí od 14.00 do 18.00 h výstraha 2. stupňa. Pre zvyšok územia SR s výnimkou okresov Námestovo, Tvrdošín a Poprad platí výstraha 1. stupňa. Teploty tu môžu dosiahnuť 33 stupňov C.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona