StoryEditor

Hattas sa rozhodol, ide ku Kiskovi: Je oveľa ďalej ako Progresívne Slovensko

17.06.2019, 10:23
Autor:
lmlm
Primátor Nitry priznal, že mal aj ponuku od Progresívneho Slovenska a Spolu, nakoniec sa však rozhodol pre Kisku.

Primátor Nitry Marek Hattas vstupuje do novej strany Andreja Kisku. S bývalým prezidentom sa stretol 1. apríla, kedy sa o novom projekte rozprávali. Informáciu priniesol Denník N. Hattas svoju vôľu vstúpiť do veľkej politiky načrtol pred dvomi týždňami pre HN. Vtedy ešte nekonkretizoval, či pôjde ku Kiskovi.

Primátor Nitry priznal, že mal aj ponuku od Progresívneho Slovenska a Spolu, nakoniec sa však rozhodol pre Kisku. Ten dnes o 14.00 v Banskej Bystrici predstaví svoju novú stranu, ľudí a plány v politike.

Kiska oslovuje aj konzervatívnejšieho voliča

"Andrej Kiska je pre mňa jasnejší líder s jasnejším pohľadom na svet, na ktorom oceňujem, že oslovuje aj konzervatívnejšieho voliča. Zdá sa mi, že je oveľa ďalej ako Progresívne Slovensko," povedal v rozhovore pre Denník N.

Tvrdí, že by považoval za správne, ak by strana išla do volieb samostatne. "Spoluprácu si viem predstaviť po voľbách, no momentálne mi dáva oveľa väčší zmysel ísť do volieb samostatne."

Podľa Hattasa má Kiska široký záber, ktorý nemá žiadny iný politik. "Pôjde o centristickú stranu, čo podľa môjho názoru dokazujú aj ľudia, ktorí už svoj vstup ohlásili. Rád sa prirovnávam k Jurajovi Šeligovi. On sa považuje skôr za konzervatívca, ja som zasa skôr mestský liberál. No vieme sa dohodnúť na 90 percentách vecí. A takto by podľa mňa malo fungovať aj Slovensko," vysvetľuje. 

Vstup už oznámili viaceré osobnosti

Vstup do novej strany už potvrdili viacerí ľudia. Ku Kiskovi sa postupne pridali organizátor protestov Za slušné Slovensko Juraj Šeliga či starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký.

Svoj vstup do nového zoskupenia potvrdil aj primátor Hlohovca Miroslav Kollár a bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková. Do strany Za ľudí sa pridáva tiež bývalý veľvyslanec pri NATO Tomáš Valášek, rovnako aj bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská.

Nitra čelí viacerým problémom

Hattas uviedol, že Nitra v súčasnosti čelí viacerým problémom. Podčiarkuje napríklad, že by mestu pomohla v súvislosti s dopravným odľahčením výstavba južného obchvatu, v pláne je posilniť právomoci polície a zameranie sa na projekty na dopady klimatických zmien.

To všetko sú témy, pri ktorých potrebujeme podporu na parlamentnej úrovni. Urobím všetko preto, aby bola Nitra na celoštátnej úrovni viac počuť a aby sme mali na Slovensku silnejšie samosprávy. Vstup do veľkej politiky preto nevylučujem,“ priznal primátor.

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:43