Vo veku 51 rokov zomrel vo štvrtok 13. júna spevák kapely Dr. Zetor, František Kuzma. Hudobník, ktorý na bicykli prechádzal popri kolóne áut, zahynul pri zrážke s odbáčajúcim nákladným automobilom. Okolnosti a miera zavinenia tejto tragédie sú predmetom policajného vyšetrovania. Informovala o tom stránka regionálneho týždenníka MY Nitra.

Priaznivci domácej hudobnej scény poznajú Františka Kuzmu ako lídra nitrianskej skupiny Dr. Zetor, ktorej recesistické texty v "nitránskom" nárečí písal práve Kuzma. Tragickú správu potvrdili aj členovia formácie prostredníctvom oficiálneho profilu na Facebooku jednoduchým, no veľavravným odkazom: "R.I.P. Fero .....".

Skupina, ktorá má hudobne blízko napríklad k slávnejšej nitrianskej zostave Horkýže Slíže, pôsobí na slovenskej hudobnej scéne už od polovice 80-tych rokov. Svoj prvý oficiálny štúdiový album s názvom Pripraviť sa! Pozor! ... Dočkaj! však vydala až v roku 2010 pod značkou Závodský. V roku 2015 kapela uviedla na trh druhý album ...svinským krokom.

František Kuzma bol nielen hudobníkom, ale predovšetkým uznávaným lekárom Fakultnej nemocnice Nitra, v ktorej pracoval od roku 1992. Od roku 2010 bol primárom psychiatrickej kliniky.

Posledná rozlúčka s Františkom Kuzmom sa konala v nedeľu popoludní na Cabajskom cintoríne v Nitre.

Text: Miroslava Rabčanová (zdroj: mynitra.sme.sk, Facebook.com/drzetor)
Foto: PR