Teľacie v tuniakovej omáčke. Vyskúšajte studené talianske predjedlo pre labužníkov v  homemade verzii podľa receptu od našej foodblogerky.

Keďže tento recept slávil aj minulý víkend obrovský úspech, nedá mi nepodeliť sa oň. Vždy, keď čakám viac hostí a rozmýšľam, čím ich ponúknem, padne voľba na toto jedlo. Asi to bude z nasledujúcich dôvodov:

Recept na teľacie v tuniakovej omáčke

  1. Veľmi jednoducho sa pripravuje
  2. Ingrediencie sú ľahko dostupné ( improvizácia nezaškodí)
  3. Je toho naozaj veľa
  4. Zasýti
  5. Nadchne okrem vegetariána naozaj každého

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu pečenú papriku v rúre s čarovnou plnkou

 

 

Toto jedlo nájdete vo veľmi málo talianskych reštauráciách medzi predjedlami. Vyskúšali sme už mnohé variácie, táto je podľa nás najlepšia. Nenechajte sa odradiť čudesnou kombináciou, kto raz vyskúšal, potvrdí.

Teľacie v tuniakovej omáčke - Ingrediencie

  • 1kg teľacieho orecha ( stehna) – ja dávam zväčša mladú hovädzinu, ale teľacie je teľacie
  • 1 cibuľa, 1-2 mrkvy, 2 ks stopkového zeleru ( už som varila aj s náhradou- vňaťou),
  • 1 vetvička rozmarínu , 2 ks bobkový list, soľ, biele víno (hurá!)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Teľacie v tuniakovej omáčke - postup

  1. Mäso spolu s bobkovými listami a rozmarínom zaviažeme do utierky za pomoci nite alebo potravinového špagátu, aby sa pri varení nerozpadlo a držalo tvar. (Nepoužívajte modrý špagát, aby ste neskončili ako Bridget Jones! )
  2. Položíme ho do osoleného vývaru, ktorý sme si pripravili z mrkvy, zeleru, cibule a rovnakého dielu bieleho vína a vody. Varíme pomaličky prikryté cca 90 minút, v prípade použitia mladej hovädziny, môžeme pridať 20-30 minút. Necháme vychladnúť vo vývare.

Teľacie v tuniakovej omáčke - omáčka postup

  1. Na dané množstvo mäsa robím viac omáčky, ako bolo v pôvodnom recepte. Osvedčil sa mi tento pomer: 1 balenie ančovičiek ( cca 8 malých kusov, nevykosťovať), 6 krát dobrú tuniakovú konzervu, veľké kapary - asi 3-4 polievkové lyžice ( ja dávam aj ten nálev z nich) poriadne rozmixujeme ponorným mixérom do krému, nakoniec pridáme dve malé majonézy. Snažíme sa o čo najjemnejšiu konzistenciu omáčky.
  2. Omáčka by mala byť slaná z ančovičiek, ale nie príliš, inak pridáme ešte viac tuniaka. Gurmáni si môžu pripraviť vlastnú majonézu podľa pôvodného receptu, ja som to už vzdala, keďže sa mi vždy zrazila: 200ml olivového oleja plus 3 žĺtky plus šťava z 1 citróna ( ja robím dvojnásobnú omáčku, takže asi toto krátdva)
  3. Mäso ešte vlažné vyslobodíme z utierky a nakrájame na čo najtenšie plátky na tanier, ktorý potom hojne potrieme studenou omáčkou. Ozdobíme zvyšnými kaparami.
  4. Podávame s chlebom a zvyšným bielym vínom.

Prajem veľa zdaru a dobrú chuť!

 

 

Prečítajte si aj recept na pravé talianske špagety od pravého Taliana