V nedeľu prídu búrky. Kde a kedy ?

V nedeľu prídu búrky. Kde a kedy ?
Peter Minárik

Ako informujeme už niekoľko dní, tak v nedeľu k nám dorazí studený front, ktorý počasie ovplyvní ešte aj v pondelok. Na mnohých miestach nášho územia očakávame búrky.

Záverom týždňa skončí na našom území vlna tropických teplôt o čo sa postará postupujúci studený front. Ten prinesie búrky na mnohé miesta nášho územia.

Prvé búrky sa začnú objavovať zrejme ešte tesne pred poludním a najmä po 12:00 začnú jednotlivé búrkové bunky vznikať v severnej polovici nášho územia. 

V nasledujúcich hodinách sa búrky budú na našom území rozrastať a postupne sa očakávajú na mnohých miestach nášho územia.

Búrková aktivita by v priebehu večerných hodín mala pomaly od západu slabnúť. 

Búrky, ktoré sa v nedeľu na našom území vyskytnú budú sprevádzané prívalovými zrážkami a ojedinele sa môže vyskytnúť aj krupobitie. Tak veľké krúpy, aké sa však vyskytovali v Poľsku, kde mali priemer cez 5 cm sa však na našom území skôr neočakávajú.

Dynamické parametre totiž budú výrazne slabšie ako v susednom Poľsku, či Česku a nedeľňajšie búrky by mali byť intenzívne, najmä s prívalovými zrážkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd