Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena našla v predajni medzi ponožkami peňaženku. Polícia teraz hľadá jej majiteľa
Zdielať na

Žena našla v predajni medzi ponožkami peňaženku. Polícia teraz hľadá jej majiteľa

VEĽKÝ KRTÍŠ / Zatiaľ neznámy majiteľ, ktorý minulý víkend stratil peňaženku s vyššou sumou peňazí, už nemusí zúfať. Majú ju policajti z Veľkého Krtíša. Majiteľ, ktorý už zrejme stratené eurá oplakal, tak môže ďakovať poctivej žene, ktorá peňaženku našla. Zavolala totiž na políciu.

Peňaženku si niekto zabudol v jednej z veľkokrtíšskych predajní. Našla ju zamestnankyňa asi hodinu pred záverečnou. Žena ani na chvíľu nezapochybovala, čo s ňou urobí. Nález nahlásila svojej nadriadenej. Zamestnankyne následne ihneď volali policajtov. Peňaženku našli medzi ponožkami, a to blízko pokladne. Majiteľovi pravdepodobne nevypadla náhodou. 

Komu patrí sa im zistiť nepodarilo. Doklady vo vnútri neboli. "My sme do nej len nakukli, boli tam len peniaze," povedala zástupkyňa vedúcej predajne. 

Hoci od nájdenia peňaženky prešlo už niekoľko dní, zatiaľ sa na ňu nikto nepýtal. Ani v predajni a ani na polícii. Polícia zámerne nekonkretizovala, ako vyzerá nájdená peňaženka a ani to, koľko v nej bolo peňazí. Išlo však o vyššiu sumu.  "Ak osoba bude vedieť opísať nájdenú peňaženku a uvedie koľko v nej bolo peňazí a v akých bankovkách, bude jej vrátená," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Zamestnankyne predajne sa zachovali správne. Ak sa aj vám stane niečo podobné, kontaktujte políciu. Ak by ste si totiž nechali vec, ktorá vám nepatrí, hrozí vám trestné stíhanie.  "V prípade, že si niekto prisvojí cudziu vec, ktorú našiel, dopustí sa trestné činu zatajenie veci, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok," upozornila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Pozrite si reportáž o šikovných zlodejoch. Z kabelky v hoteli ukradli peňaženku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy