Putyin: Az Egyesült Államok "ketrecharcot" folytat a kereskedelmi háborúkban

camera

1

Putyin: Az Egyesült Államok "ketrecharcot" folytat a kereskedelmi háborúkban

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nemzetközi színtéren vívott kereskedelmi háborúkban az Egyesült Államok "ketrecharcot" folytat.

"Sajnos kereskedelmi háborúk zajlanak szerte a világban. Folyik a szabályok nélküli küzdelem, amelynek egyik eszköze a megfélemlítés és a törekvés arra, hogy nem piaci eszközökkel semmisítsék meg a versenytársakat"

– mondta Putyin szombaton Tádzsikisztánban az Ázsiai Együttműködési és Bizalomerősítő Konferencia (CICA) csúcstalálkozóján.

Az orosz elnök kiemelte: soha nem volt még olyan fontos, hogy közös erőfeszítéssel találjanak kiutat ebből a helyzetből.

Putyin nemcsak az Oroszország elleni szankciók miatt bírálta az Egyesült Államokat, hanem ismételten felemelte szavát a Kínával szemben folytatott kereskedelmi háború ellen is.

A dusanbei csúcstalálkozón Hszi Csin-ping kínai elnök fogadkozott, hogy országa békés fejlődési utat fog követni, fenntartja a multilateralizmust és a minden fél számára előnyös megközelítésekre fog törekedni.

A CICA csúcstalálkozóján Kína és Oroszország mellett Afganisztán, Azerbajdzsán, Irán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Katar és Törökország, valamint más tagállamok vezetői, illetve képviselői vettek részt.

(MTI)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program