Najlepšia pečená paprika v rúre, recept s čarovnou plnkou. Vyskúšajte zapekané papriky podľa nášho receptu so zdravou pohánkou.

Najlepšia pečená paprika v rúre - fotorecept kliknite

Plnené papriky všetci poznáme, ale zapekané? Áno, v tomto recepte zohráva paprika dôležitú úlohu. Avšak najdôležitejšia bude ingredencia, ktorá má čarovné účinky.

Hovoríme o pohánke, ktorá bola (a možno naďalej je) neprávom podceňovaná v našej kuchyni. A to je škoda, lebo pohánka obsahuje rutín, ktorý chráni cievy a lieči reumu.

Navyše, keď sa pohánka skombinuje s vitamínom C, zastavuje krvácanie, účinná je aj pri hemoroidoch a krčových žilách. Posilňuje imunitný systém, či dokonca potenciu.

Pohánka je vhodná aj na posilnenie organizmu. Priaznivo vplýva na srdce, pečeň, cievy a tráviace orgány a odporúča sa pri mnohých chorobách tráviaceho traktu. Posledné roky prežíva v trendoch na zdravý životný štýl veľký comeback. Inšpirujte sa aj vy, tu je naša ponuka.

Vybrali sme pre vás recept na tradičné domáce trhance so zemiakmi

 

 

Pečená paprika v rúre - Ingrediencie

  • 3 červené papriky
  • pohár pohánky (v suchom stave)
  • kukurica v konzerve
  • 100 gramov zelených alebo čiernych olív
  • 100 gramov syra balkanského typu
  • čierne korenie, soľ, bylinky, ktoré mate radi

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Pečená paprika v rúre. Foto - Malgorzata Wojcieszyńska

 

Pečená paprika v rúre - postup receptu

  1. Pohánku uvarte podobne ako ryžu: jeden pohár pohánky v dvoch pohároch vody. Ja to robím tak, že keď voda zovrie, vypnem zohrievanie a necham pohánku, aby „vypila“ vodu, a sama „došla“ do mäkkosti.
  2. V miske vymiešame pohánku s kukuricou, na drobno nakrájanými olivami a syrom. Okoreníme podľa chuti.
  3. Papriky nakrájame na polovičky, vyčistíme od semiačok. Náplň vložíme do polovičiek papriky. Na vrch môžme dať ešte syr. Lodičky z paprík uložíme na vymastenom plechu alebo na silikónovú podložkou na pečenie.
  4. Papriky pečieme v rúre okolo 40 minút v 180 stupňoch. Toto jedlo je nielen chutné, sýte a pestré, ale aj zdravé.

Dobrú chuť. 👌

Prečítajte si aj recept na poľský bigos na big oslavu