VIDEO: Zbor spevavých chlapcov z Bratislavy obdivuje celý svet

15.6.2019

Zdroj: FB Bratislavský chlapčenský zbor

Páčil sa vám článok?

Bratislavský chlapčenský zbor prezentuje naše mesto na celom svete. Len za posledný rok spevaví chlapci navštívili New York, Moskvu, Berlín, Istanbul či Muscat v arabskom Ománe. Môžete si ich vypočuť aj vy, a to už dnes, teda túto sobotu 15. júna o 19 hodine na Hlavnom námestí v Bratislave.

„Partnerom v zahraničí veľa rozprávame o Bratislave, len v priebehu júna navštívi naše mesto na pozvanie Bratislavského chlapčenského zboru viac ako sto spevákov z Nemecka a Kanady,“ hovorí Magdaléna Rovňáková, zakladateľka a dirigentka Bratislavského chlapčenského zboru.

Vlani sa predstavili aj v Spojených štátoch amerických:

Chlapci radi cestujú a rovnako radi stoja na pódiu v SND aj v Redute. „Vážime si spoluprácu s prvými scénami, ktorá trvá už viac ako tridsať rokov. Diváci môžu vidieť náš zbor v šiestich operných tituloch a na koncertoch Slovenskej filharmónie. Niekedy dokonca v jeden večer na oboch miestach,“ prekvapuje Gabriel Rovňák ml., zbormaj­ster telesa.

Takto nacvičovali pesničku pred vystúpením v Tajwane:

Poznáte 7- až 8-ročného chlapca, ktorý rád spieva a chcel by tiež cestovať po svete? Priveďte ho na konkurz do Novej budovy SND: prvý bude 19. júna od 16.30 h do 18.00 h, druhý 22. júna od 15.30 h do 17.00 h.

(bn)

Páčil sa vám článok?