Ohybné smartfóny meškajú. Výrobcovia s ich predajom stále otáľajú

Po Samsungu oznámil oddialenie predaja svojho ohybného smartfónu aj Huawei. Oneskorenie vraj nemá čo dočinenia s americkými sankciami.

15.06.2019 16:12
Huawei Mate X Foto:
Huawei Mate X
debata

Najprv bol z toho jeden veľký súboj. Dvaja najväčší konkurenti sa začiatkom roka pochválili mobilom s ohybným OLED displejom. Huawei aj Samsung si vybrali odlišný koncept a smartfóny tak vo výsledku vyzerajú úplne inak. Ich cena prevyšuje dvojtisícovú hranicu a posúva tak mobily do úplne nového segmentu prémiových zariadení. Problémom je, že firmy sa príliš poponáhľali.

Dlhé čakanie bude ešte dlhšie

Po tom, čo Samsung rozdal ohybný Galaxy Fodl prvým recenzentom, musel vysvetľovať, prečo displej nevydrží bežné zaobchádzanie. Na vine bola údajne krycia ochranná vrstva displeja, ktorú používatelia v domnení, že ide len o ochrannú fóliu od výroby, odliepali. Samsung zareagoval promptne, vinu si priznal a sľúbil nápravu. Nápravu, na ktorú si budú musieť záujemcovia počkať dlhé týždne, navyše nevedno, či sa jej vôbec dočkajú. Začiatok predaja smartfónu totiž firma opäť odložila. V obchodoch a u operátorov sa mal objaviť s niekoľkotýždňovým oneskorením – 13. júna, no nestalo sa tak. Spustenie predaja stále viazne a Samsung len stroho uviedol, že nový začiatok predaja oznámi o niekoľko týždňov.

O nič lepšie na tom nie je ani čínsky Huawei. Ohybný mobil Mate X mal začať predávať v polovici roka, no firma v týchto dňoch uviedla, že to nestihne a predaj posunula predbežne na september. „Nechceme predstaviť produkt, ktorý by poškodil našu reputáciu,“ uviedla firma pre americké CNBC. Huawei chce uskutočniť dodatočné testy displeja, aby sa vraj vyhol problémom, ktoré postihli Samsung. Firma odmieta tvrdenia, že by za posun termínu boli zodpovedné americké sankcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #ohybný displej #Huawei #Galaxy Fold #Mate X