[verzia pre mobil]
TK KBS

Dnes je štvrtok 25. 04. 2024   Meniny má Marek      Pošlite tip TK KBS [RSS][Email][Mobile][Twitter][Instagram][Threads][Facebook] Vyhľadávanie

Home Najnovšie Domáce Zahraničné Foto Video Audio Press

  Kalendár správ
<<  apríl  >>
poutstštpisone
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

  Život Cirkvi
Program biskupov
Pozvánky na akcie
Programové tipy
Podcast:
Google|Apple|Spotify

  Sekretariát KBS
Konferencie KBS
Synoda
Zamyslenia KBS
Financovanie Cirkvi

  Pápež František
Životopis
Generálne audiencie
Anjel Pána [audio]
Urbi et Orbi
Aktivity
Ranné homílie

Predseda KBS: Srdce matky má najlepšie predpoklady byť otvorené pre všetkých
P:3, 15. 06. 2019 14:39, DOM

Bratislava 15. júna (TK KBS) Vo svete plnom rozdelení a konfliktov sa budú podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského mnohé pohľady od dnes upierať na novú prezidentku Zuzanu Čaputovú s nádejou, že nedopustí, aby nad ňou zvíťazila kultúra adjektív, ale že si zachová pokoj a múdro bude rozoznávať, čo je skutočne podstatné.

Ako povedal na ekumenickej bohoslužbe v Katedrále sv. Martina v Bratislave, mnohí sa na ňu dívajú s nádejou, že sa stane dobrou prezidentkou Slovenskej republiky, so srdcom otvoreným pre všetkých. „Azda práve srdce ženy a matky, má na to tie najlepšie predpoklady,“ zdôraznil predseda KBS.

Mons. Stanislav Zvolenský na začiatku pôsobenia v úrade novej prezidentke SR poprial hojnosť darov Božieho Svätého Ducha, dobré zdravie, silu, láskavosť a trpezlivosť. „Nech sa vaše úsilia dobre vydaria, a nech sú všetky skutočne dobré, osožné pre obyvateľov našej vlasti. A dovoľte mi ako veriacemu človeku a biskupovi dodať želanie - povzbudenie v duchu Božieho Slova: aby Vaše skutky viedli Vás i ostatných k oslave nášho Otca, ktorý je na nebesiach,“ dodal Stanislav Zvolenský.

Zuzana Čaputová zložila sľub ako piaty prezident SR. Katedrálu sv. Martina navštívila po tom, ako zložila sľub. Novej prezidentke sa prihovorili aj Ivan Eľko z Ekumenickej rady cirkví v SR či Igor Rintel z Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v SR. Na bohoslužbe sa na pozvanie prezidentky zúčastnili zástupcovia všetkých registrovaných cirkví na Slovensku.

K správe bolo vydané FOTO.

( TK KBS, rp; rp ) 20190615002   |   Upozorniť na chybu v správe |

[naspäť]