plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nové zemiaky v rúre: Tajomstvo chrumkavej kôrky, mäkkosti a chuti je v tejto maličkosti, ktorú má doma každý!

Podobne ako mladé cukety alebo baklažány, nové zemiaky sú zbožňované vďaka špeciálnej chuti, jemnej textúre, a rýchlej príprave. Obzvlášť populárne sú pečené mladé zemiaky. Dnes vám ukážeme, ako ich pripraviť najchutnejšie – bez špeciálnej fólie či vrecka na pečenie. Potrebujete len plech a obyčajný papier na pečenie, ktorý je v každej domácnosti. Papier na pečenie však neuložíte len na dno plechu, ale preložíte aj cez vrch zemiakov.

Potrebujeme:

5 lyžíc olivového oleja

3-4 strúčiky cesnaku

0,5 lyžičky rozmarínu

2 lyžičky soli

2 vetvičky tymiánu

Postup:

Celé zemiaky umyte a vyčistite – netreba šúpať.

Zvlášť premiešajte olivový olej a soľ, korenie a rozmarín, strúčiky cesnaku pretlačte cez lis a vetvičky tymiánu najemno nakrájajte – všetko zmiešajte.

Zemiaky prelejte pripraveným dressingom a dobre premiešajte.

Preneste na plech s papierom na pečenie a okraje preložte cez zemiaky, aby ste ich zakryli – ako obálku. Pečte 50 minút pri 180 ° C. Potom papier odokryte a pečte ďalších 10 minút, aby sa šupka pekne zapiekla.Pečené nové zemiaky

Zemiaky sú naozaj fantastické, chrumkavé a pritom šťavnaté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes