Podobne ako mladé cukety alebo baklažány, nové zemiaky sú zbožňované vďaka špeciálnej chuti, jemnej textúre, a rýchlej príprave. Obzvlášť populárne sú pečené mladé zemiaky. Dnes vám ukážeme, ako ich pripraviť najchutnejšie – bez špeciálnej fólie či vrecka na pečenie. Potrebujete len plech a obyčajný papier na pečenie, ktorý je v každej domácnosti. Papier na pečenie však neuložíte len na dno plechu, ale preložíte aj cez vrch zemiakov.
Potrebujeme:
5 lyžíc olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku
0,5 lyžičky rozmarínu
2 lyžičky soli
2 vetvičky tymiánu
Postup:
Celé zemiaky umyte a vyčistite – netreba šúpať.
Zvlášť premiešajte olivový olej a soľ, korenie a rozmarín, strúčiky cesnaku pretlačte cez lis a vetvičky tymiánu najemno nakrájajte – všetko zmiešajte.
Zemiaky prelejte pripraveným dressingom a dobre premiešajte.
Preneste na plech s papierom na pečenie a okraje preložte cez zemiaky, aby ste ich zakryli – ako obálku. Pečte 50 minút pri 180 ° C. Potom papier odokryte a pečte ďalších 10 minút, aby sa šupka pekne zapiekla.
Zemiaky sú naozaj fantastické, chrumkavé a pritom šťavnaté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)