Dokáže sa niekto postaviť Marvel a DC filmom? Ich nadvláda čoskoro skončí!

Nenechajte si ujsť

Dokáže sa niekto postaviť Marvel a DC filmom?

Každý si určite povie neexistuje. Ak napríklad Netflixu zoberie nová streamovacia služba Disney+ všetky populárne marvelovky (Daredevila, Punishera, ako aj samotné filmy), určite musí skončiť. Opak je ale pravdou. Všetci veľkí hráči sa totiž začínajú pomalinky zbrojiť a nakupovať práva na filmy či seriály od menších komiksových firiem. A prečo? Lebo Marvel a DC nikto nikdy nedobehne…

Zdroj: movieweb.com

To je síce na pár rokov pravda, ale na čisto komiksovom poli už dlhšie roky, čo sa týka kvality príbehov (ocenenia) a ziskov z predaja (predajnosť jednotlivých komiksov), vyhráva niekto úplne iný.

Valiant Comics

V roku 2020 nás čaká prvý film podľa ich komiksov, a to rovno s Vin Dieslom v hlavnej úlohe. Bude ním film Bloodshot, a ak bude tento film úspešný, bude sa pokračovať Harbingerom a Harbinger Wars. Vo svojej verzii Avengerov sa stretnú skoro všetci hrdinovia Valiant Univerza. A je ich teda dosť… Do dnešnej doby (1991 – 2019) ich bolo predstavených asi dvetisíc!

Zdroj: vignette.wikia.nocookie.net

O čom vlastne Bloodshot bude? Ray Garrison (Vin Diesel) a jeho manželka boli zavraždení. Krátko nato je Ray vzkriesený tajným tímom vedcov. Vďaka nanotechnológii sa stáva nadľudským, biotechnologickým vraždiacim strojom. Na nič z predošlého života si spočiatku spomenúť nevie. Ale, ako to už býva, spomenie si…

Bol dokonca nakrútený aj krátky promo seriál, ktorý mal ukázať, ako diváci zareagujú na krvavý svet Valiantu. Prvý diel má za postavu druhú najslávnejšiu postavu od Valiantu, ktorou je ninja Ninjak.

https://www.youtube.com/watch?v=jXYCc5iqCgw

 

Image Comics

Image vznikol spojením najväčších hviezd komiksového sveta (autori, kresliči). Boli tak úspešní, že v predajnosti predbehli aj DC (dovtedy jednoznačne najpredávanejšia značka komiksov).

Tvorcov lákalo odísť od gigantov hlavne to, že Marvel a DC neponechávali tvorcom práva na vlastné postavy. A tak vznikli úspešní hrdinovia a komiksy ako Spawn, Saga, The Walking Dead, Bitch Planet, Chew, Deadly Class, Crow atď.

Marvel a DC
Zdroj: comic-books-in-the-media.fandom.com

A čo nás ešte čaká od Image?

Popravde, skoro každý jeden komiks čaká filmová alebo TV adaptácia. Najviac sa však tešíme na extrémne brutálnu a zároveň vtipnú paródiu na superhrdinov, animovaný seriál Invincible od tvorcu The Walking Dead Roberta Kirkmana. Tomu ide v poslednom čase karta, keďže práva na jeho komiksy sa kupujú jedna radosť. The Walking Dead, jeho spin-off Fear The Walking Dead, hororový Outcast

Hlavný hrdina komiksu Invincible príde jedného dňa nielen na to, že má superschopnosti, ale aj to, že jeho otec je mimozemšťan. Avšak, všetko je úplne inak, ako si myslíme, a cesta našich hrdinov bude veľmi, ale veľmi krvavá. 

Zdroj: imagecomics.com

Ďalej…

Pripravuje sa aj nový film Spawn, ktorý bude stáť iba 10 miliónov. Samotný tvorca komiksu a zároveň režisér Todd McFarlane sa takto bude môcť doslova vybujačiť v krvavom svete. Spawna sa prisľúbil hrať Jamie Foxx, pričom loviť ho bude detektív Jeremy Renner.

A nakoniec tu máme Marka Millara!

Tento tvorca komiksov je šialenec. Je natoľko kreatívny a obľúbený, že iba on dokáže podpísať zmluvu s Netflixom, aby podľa jeho postáv vytvorili filmy a seriály. Celé to bude mať názov Millarworld (takto sa označujú jeho komiksy) a pripravuje sa zatiaľ 5 projektov. 

Zdroj: geekculture.co

Podľa jeho komiksov už nakrútili filmové blockbustery ako Wanted, Kick Ass 1 a 2 či Kingsmani. Popri tom napísal komiksové pecky ako Občianska vojna (Captain America: Civil War), Old Man Logan (Logan), The Ultimates (Avengers). A to je len zlomok toho, čo už napísal.

A čo bude zatiaľ obsahovať Millarworld?

Jupiter’s Legacy

Jupiter’s Legacy sa točí okolo prvej generácie superhrdinov v našom svete, ktorí objavili svoje nové sily v 30. rokoch. Príbeh skočí v čase a v dnešnej dobe vidíme tlak, ktorému čelia ich deti. Sledujeme nielen to, ako sa vyrovnajú so svojimi silami, ale aj to, ako dokážu žiť v tieni svojich rodičov.

Steven S. DeKnight (Daredevil, Spartacus) by mal dohliadať ako showrunner / výkonný producent a do hlavnej úlohy chce obsadiť Sandru Bullock. Tá už pre Netflix nakrútila úspešný horor Bird Box, takže sa spolupráci určite brániť nebude.

Marvel a DC
Zdroj: geekculture.co

American Jesus

Americký Ježiš je viacjazyčný (španielsko/anglický) komiks, v ktorom dvanásťročný chlapec zrazu zistí, že je reinkarnáciou Ježiša Krista. Dokáže sa vyrovnať so svojím osudom? Už len to, že vie premeniť vodu na víno, je celkom dobrá superschopnosť…

O produkciu sa postarajú tvorcovia seriálu Luke Cage a filmov ako Molly’s Game, či Instinct.

Zdroj: geekculture.co

Empress

Filmová adaptácia komiksu nám predstaví príbeh kráľovnej Empórie, ktorá uniká z paláca najhoršieho diktátora v galaxii (a zároveň jej manžela) – kráľa Moraxa. So svojimi deťmi je nútená spraviť čokoľvek, aby ich Morax a jeho armáda nenašli. A to znamená teleportovanie z planéty na planétu.

Marvel a DC
Zdroj: geekculture.co

Huck

Huck vedie pokojný život. Pomocou svojich špeciálnych schopností robí denne dobré skutky v pokojnom prímorskom meste a na oplátku susedia zachovávajú jeho schopnosti v tajnosti. Keď však niekto odhalí toto tajomstvo médiám, Chuck sa bude musieť vydať na dobrodružstvo, ktoré mu úplne zmení život.

Filmový scenár napíše Theodore Melfi (Hidden Figures, St. Vincent) a produkovať ho budú Neal H. Moritz (The Fate of the Furious) a Toby Jaffe (Total Recall).

Marvel a DC
Zdroj: geekculture.co

V čom majú tieto komiksy navrch?

Žiadne z nich sa neboja krvi, drsných hrdinov, ukázať ich svet z iného pohľadu. A hlavne majú chuť baviť. K tomu majú kvalitné príbehy a prepracované postavy, ktoré milujú fanúšikovia po celom svete. Vedia k tomu vytvoriť vlastné univerzá, ktorých vyvrcholeniami budú stretnutia a crossovery všetkých hrdinov naprieč seriálmi a celovečernými filmami. Takže sa máme na čo tešiť.

Myslíte si, že niektorí z týchto projektov má šancu uspieť? Prípadne predbehnúť Marvel? Napíšte nám do komentárov!

Zdroj: millarworld.tv, valiant.fandom.com, geeknative.com

Mohlo by sa ti páčiť

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -