Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sordo vedie po prvej etape na Sardínii

Saturday, 15. 06. 2019 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Sordo vedie po prvej etape na Sardínii

Podobne, ako v Hustopečiach, aj na Sardínii stretlo viacero favoritov zopár defektov. Z hry o víťazstvo je Ogier, Latvala a asi aj Neuville.

 

Prekvapivo dobre vstúpili do italskej súťaže posádky tímu M-Sport, keď Suninen a Evansom začali v piatok diktovať tempo. Talentovaný Fín však postupne začal strácať tempo a vyzeralo to, ako by sa šance zľakol. To pochopiteľne vycítila konkurencia a okamžite dopredu začali drať „továrenské šelmy“. Tou prvou bol skúsený Latvala (toyota), ktorý v polovici prvej etapy prichádzal do servisu ako prvý. Potom však nezvládol vstup do druhej sekcie. „Skôr som zatiahol ručnú brzdu a išli sme na strechu,“ sypal si popol na hlavu najskúsenejší pilot štartového poľa, ktorý sa po havárii v prepadol, no otočili auto na kolesá a pokračovali s obrovskou stratou. Na ôsmom úseku si „búdu“ zopakoval a porúčal sa. „Okuliare sú celé, tak je to ok“, zavtipoval si ešte.

ap-52111-suninen.jpg

V náročných šotolinových podmienkach už v rade na prvé miesto stáli Sordo (hyundai) a Tänak (toyota) a mohlo sa ísť do finále prvej etapy. Ešte predtým však musíme spomenúť, že úradujúci šampión a líder priebežného poradia, Seb Ogier (citroen) škrtol tiež v úvode druhej sekcie o veľký balvan a s poškodenou prednou nápravou musel odstúpiť.

ap-1z1-ott.jpg

Po titule najviac túžiaci Ott Tänak znova na trati „vypľul dušu“, no na Sorda to jednoducho nestačilo. „Urobili sme všetko, čo sa dalo. Úplne sme zničili pneumatiky,“ priznal Tänak, ktorého o štyri desatiny predbehol v cieli prvej etapy aj Suninen (ford) a tak Estónec nocoval na treťom mieste.

ap-1z1-neuville.jpg

Hrdinom dňa bol rozhodne Dani Sordo (hyundai). Ten vie, že musí dokázať svoje kvality, aby si udržal miesto v továrenskom tíme Hyundai Motorsport a tak jazdí na hrane. Výsledkom na Sardínii bol jeden najrýchlejší čas v etape a asi jedenásť sekundový náskok na ceste do postele. „Bol to dôležitý deň. Netlačil som príliš a neurobili sme veľa chýb,“ vravel spokojný Španiel.

low-sordo.jpg

Vo WRC2 PRO si to tvrdo medzi sebou rozdávajú Kopecký s Rovanperom (obaja továrenská Škoda Fabia R5 evo). Fín sa snaží ukázať, že je lepší ako úradujúci šampión a v cieli etapy bol o 0,6 sekundy rýchlejší ako česká legenda. Obaja však zaostali za najlepšou R5-kou súkromníka Loubeta, ktorý mimochodom sedlá staršiu Fabiu R5.

V sobotu v druhej etape čaká na posádky síce „iba“ šesť meraných úsekov, no dramatických 142 kilometrov a ešte sa budú diať veci.

Výsledky Rally Sardínie po 1.etape.
1. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 1hr 36min 01.5sec
2. T Suninen / M Salminen FIN Ford Fiesta +10.8sec
3. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris +11.2sec
4. A Mikkelsen / A Jaeger-Amland NOR Hyundai i20 +20.2sec
5. E Evans / S Martin GBR Ford Fiesta +20.3sec
6. K Meeke / S Marshall GBR Toyota Yaris +29.5sec
...



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri