Gelnicu zasiahla silná búrka. Spadlo takmer 70 mm zrážok

Gelnicu zasiahla silná búrka. Spadlo takmer 70 mm zrážok
Gelnica Peter Minárik

V oblasti východného Slovenska sa počas včerajšieho dňa vyskytovali intenzívne búrky, ktoré prinášali krúpy ale výdatné prívalové zrážky. Najsilnejšie zaznamenala stanica v Gelnici.

V teplom vzduchu sa počas včerajšieho večera a noci začali nad východným Slovenskom vytvárať mimoriadne silné búrky. Tie na východe doslova ,,vybuchovali,,

Búrky do viacerých oblastí prinášali intenzívnu bleskovú aktivitu. Detekcia bleskov v oblasti východného Slovenska zaznamenala až 7000 bleskov, pričom zhruba 4000 z nich udrelo medzi Bardejovom a Giraltovcami, kde sa vyskytla supercelárna búrka. 

Búrky prinášali aj intenzívne zrážky. Je možné, že v niektorých miestach spadlo aj viac, no zrážkomer SHMÚ v Gelnici zaznamenal počas búrky až takmer 70 mm zrážok, čo je pre predstavu 70 litrov zrážok na meter štvorcový.

 

Takéto výdatné zrážky samozrejme spôsobili v meste problémy. Zatopilo niekoľko pivníc a zaplavené boli aj cesty.

Intenzívne búrky dnes neočakávame, avšak prídu už zajtra. Vlnu horúčav zakončí postupujúci studený front a búrky môžu byť v niektorých oblastiach aj veľmi intenzívne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd