Domov » Žurnál+ » Autor: Barbora Barutová

Žurnál+

Ako si vyrobiť štýlovú dekoráciu s kalendárom + DARČEK

Barbora B. » Návody / 2019-06-15 07:00:02 /  1 komentár / 19 lajkov

Ahojte!

V dnešnom poste som si pre Vás pripravila návod na štýlovú a praktickú dekoráciu na váš pracovný stôl. Ako darček si môžete zadarmo stiahnuť kalendáre na leto vo formáte PDF v dvoch veľkostiach, väčšej A5 s políčkami na vpisovanie dôležitostí a v menšom A6 prevedení. Po kliknutí na odkaz si môžete kalendáriky uložiť a vytlačiť, odporúčam na tvrdší papier, napríklad výkres. Ak sa vám kalendáriky zapáčia, mám ich k dispozícii v galérii na ďalších 12 mesiacov ;-).

Nedávno som si dizajnovala a tlačila kalendáriky na celý rok. Okrem toho, že som celkom maniak na všetko ručne vyrábané, pekné a praktické, z detských čias mi zostala láska k papieru a písacím potrebám. Sama neviem, či je môj najobľúbenejší obchod galantéria alebo papiernictvo.

Vždy som sa tešila na začiatok školského roka, lebo som si mohla nakúpiť nové zošity a pomôcky. Toto mi zostalo dodnes a verím, že v tom nie som sama ;-). Vlastním už síce iba jeden diár, v ktorom si listy vymieňam, ale zato pri balení šperkov sa viem parádne „vydiviť“ a zásoba mojich washi pások rastie rýchlejšie, ako ich dokážem minúť.

Doma sa mi povaľoval jeden nevyužitý rám na fotky, takže som sa rozhodla, že ho troška „upcyklujem“ a vyrobím z neho štýlový a praktický držiak na kalendár. Ak by ste si chceli vyrobiť niečo podobné, pripravila som pre vás jednoduchý návod, ako na to.

Budeme potrebovať:

Zlatý rámik na fotku (poprípade drevený rámik + metalickú farbu v spreji, tá moja je z Panta Rhei Creative)
Silné lepidlo
Menší štipec (tento je zo sady drevených štipcov z Flying tiger – u, POZOR – nebezpečenstvo, že nakúpite niečo úplne iné, ako ste chceli :D
Vytlačený kalendárik vo formáte A6 (poprípade aj A5, ak máte väčší fotorámik)

1. Nafarbenie fotorámika
Ak už máte fotorámik vašich predstáv pripravený, skočte na bod dva. 

Nevyužitý drevený fotorámik som rozmontovala, položila na papier a metalickou farbou nastriekala zo všetkých strán nazlato. Nevynechala som ani štipec, nech im to spolu pekne ladí.

2. Rámik som chvíľku nechala vyschnúť a potom ho opäť zmontovala. Tentokrát som ale sklo vynechala, matný povrch sa mi pozdával viac. Na zadnú stranu som prilepila biely výkres, v hornej časti označila stred a prilepila aj štipec.

V tomto bode už máme takmer hotovo. Stačí už len vytlačiť a vystrihnúť kalendárik a prištipcovať ho k fotorámiku. Takto sa bude môcť každý mesiac rýchlo vymieňať a dá sa naň aj písať. Zostáva už len nájsť mu miesto :).

Ak by ste si chceli kalendáriky vložiť do diára, pripravila som pre vás videonávod, ako to môžete urobiť s bežne dostupnými pomôckami ;-)

Majte sa krásne a prajem, nech si do kalendárika zapisujete len samé príjemné veci :).

Barbora

Komentáre

imageB Pekný nápad, do romantickej izby ako stvorený :)

2019-06-11 09:38:01

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
petit.plans
petit.plans
1 predaný ks, 1 hodnotenie

Ahoj, srdečne ťa vítam v mojej galérii. Je to miesto pre všetkých papierofilov, ktorí chcú byť nie len zorganizovaní, ale radi by aj zažívali úprimnú radosť z krásneho a personalizovaného diára.

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »