Na scénu prichádzajú... Lietajúce taxíky! Pomôžu v zápchach

Americká dopravná spoločnosť Uber si vybrala austrálske Melbourne ako tretie pilotné mesto pre svoj program lietajúcich taxíkov.

15.06.2019 07:00
debata

S testovaním služby Uber Air tam začne už v roku 2020 a komerčnú prevádzku plánuje odštartovať o tri roky neskôr, uviedol Bbc.com.

Melbourne je prvým mestom mimo územia USA, kde Uber uvedie svoje vzdušné taxíky. Okrem toho tak urobí v Dallase a Los Angeles.

Zvýšená vzdušná mobilita podľa Uberu pomôže zmierniť dopravné zápchy v mestách. „S rastúcimi veľkými mestami nebude veľké spoliehanie sa na súkromné vlastníctvo automobilov udržateľné. Uber Air má obrovský potenciál pomôcť znížiť preťaženie ciest,“ vyjadril sa Eric Allison z Uber Elevate, leteckej divízie spoločnosti.

Podľa neho by 19-kilometrová cesta z hlavného obchodného centra Melbourne na letisko trvala s využitím služby Uber Air zhruba 10 minút, zatiaľ čo autom je to približne hodina.

Na lietajúcich taxíkoch Uber spolupracuje s americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA), armádou a výrobcami Embraer a Pipistrel Aircraft. Spoločnosť vlani oznámila, že chce otvoriť v Paríži laboratórium, kde by vyvíjala lietajúce taxíky.

debata chyba
Viac na túto tému: #taxíky #taxi #taxík #lietanie #Uber