1. Kde sú nové konzoly?

Už pred štartom E3 sme vedeli, že každý hráč z veľkej trojky (Sony-Nintendo-Microsoft) pracuje na novinkách, ale iba tí erudovaní si mohli byť stopercentne istí, že sa žiadna neukáže. O sklamaní zo skrytých konzol nie je preto reč.

Sony otvorene deklarovala príchod novej PlayStation najskôr v marci 2020 a aj Nintendo dalo jasne najavo, že na E3 žiadne novinky neukáže. Čierny Peter teda ostal v rukách Microsoftu.

Firma predstavila Project Scarlett, vychválila jeho 8K rozlíšenie, 120 fps, SSD disk, ray tracing, AMD procesor a iné atribúty (tie isté atribúty, čo bude mať aj PS5) a prilepila dátum Vianoce 2020. Najviac pozornosti púta prísľub, že na novej mašine sa budú dať hrať hry štyroch generácie, od prvého Xboxu dodnes.

Takže: nový Xbox a PS5 prídu v budúcom roku, otvorené je, kedy Nintendo ukáže dva nové modely konzoly Switch. Jeden má byť lacnejší a osloviť majiteľov 3DS (jeho príchod by sme tipovali na október-november 2019 k novým Pokémonom) a druhý výkonnejší, podobne ako skok z PS4 na PS4 Pro.

Fanúšikovia videohier dostali predkrm na budúci rok. Na čo sa môžu tešiť?

Zdroj: E3

2. Streaming sa stále len rozbieha

Veľa sa očakávalo od témy videoherného streamingu. Google mal dokonca prenos ešte pred začiatkom E3, upresnil špecifikácie a ceny svojej novej platformy. Plánovaným cenovým modelom veľmi nepresvedčil, lebo za 4K hranie si pýta desať eur mesačne, v rámci ktorých prihodí iba pár hier a všetky ostatné si musíte kupovať za plnú cenu.

Úvodný line-up obsahuje známe tituly ako 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa