Silnejšie búrky ukončia v nedeľu vlnu tropických horúčav

Silnejšie búrky ukončia v nedeľu vlnu tropických horúčav
Peter Minárik

Vlna tropických horúčav na našom území v priebehu nedele skončí výraznejšími búrkami, ktoré sa budú vyskytovať na našom území aj nasledujúce dni.

Uplynulý týždeň prinášal na naše územie veľmi vysoké, tropické horúčavy. Zatiaľ najteplejším dňom bol piatok, kedy teplota na juhovýchode v Somotore vystúpila k +35 °C.

Je šanca, že v sobotu bude na našom území ešte o niečo teplejšie, no vlna tropických horúčav by mala v nedeľu skončiť.

Rozhodne však nemôžeme tvrdiť, že teplo z nášho územia odíde. Aj v budúcom týždni nás čaká teplé i keď vlhké počasie, no teploty už nebudú prekračovať tropickú hranicu +30 °C a ak sa tak aj stane, tak veľmi výnimočne.

Vlnu tohtotýždňových tropických horúčav zakončí postupujúci studený front, ktorý sa už zajtra dostane nad Česko, Poľsko a Rakúsko.

V týchto oblastiach sa očakáva tvorba búrok a to najmä v sobotu popoludní a počas noci. Je pravdepodobnosť, že ešte v noci zo soboty na nedeľu k nám dorazí nejaká búrka od západu, ktorá bude zanikať, no výraznejšie búrky čakajte až v nedeľu.

To sa už nad našim územím bude nachádzať studený front na ktorom sa začnú počas dňa vytvárať búrky.

Búrky sa začnú v nedeľu vytvárať predovšetkým na strednom Slovensku, no v priebehu dňa postupne hrozia na celom našom území. 

Studený front sa nad našim územím zvlní a tak sa na ňom budú vytvárať ďalšie a ďalšie búrkové bunky. Búrky tak na našom území hrozia po celú nedeľu aj pondelok vo dne i v noci. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd