Škoda Karoq Velo: Toto SUV má práčku, 'vapku' aj dron. Neveríte?

Škoda je veľkým priaznivcom cyklistiky. Aj preto sa zrodil Karoq Velo. Ako inak, je určený práve milovníkom tohto športu.

14.06.2019 18:00
debata (2)
Karoq Velo dostal všetko, čo cyklisti potrebujú... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Velo - koncept 2019 Karoq Velo dostal všetko, čo cyklisti potrebujú na svojich potulkách.

Česká Škoda už pätnásť rokov sponzoruje hádam najslávnejšie cyklistické preteky planéty – Tour de France. Pred troma rokmi ich využila napríklad pri prezentáciu Kodiaqu a neskôr Karoqu. Takže k cyklistike má skutočne blízko. Aj preto vznikol nápad konceptu Karoq Velo, ktorý je špeciálom pre milovníkov tohto športu. Paradoxne za ním nestojí samotná Škoda ani francúzsky importér, teda zastúpenie v domovskej krajine Tour de France, ale zastúpenie Škody vo Veľkej Británii.

Nechýba ani práčka na dres. Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Velo - koncept 2019 Nechýba ani práčka na dres.

To najprv uskutočnilo prieskum medzi 1 500 cyklistami. Kládlo im otázku, čo by od auta pre tento šport očakávali. Až 25 % odpovedalo, že najväčším problémom je pre nich na ceste domov špinavé oblečenie a špinavý bicykel. Takže tím „tunerov“ nainštaloval do Karoqu doteraz nevídané prvky „Simply Clever“. Jednoducho Velo dostalo malú práčku na dres a tlakovú umývačku. Cyklista si môže oprať oblečenie a očistiť svoj bicykel ešte predtým, než ho naloží do auta.

V kabíne je miesto pre pretí bicykel aj pre box... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Velo - koncept 2019 V kabíne je miesto pre pretí bicykel aj pre box na náradie a malú tlakovú umývačku.
Ďalších 30 % respondentov uviedlo, že na cestách ich veľmi zaťažujú technické problémy na bicykloch a defekty. Odtiaľ už nebolo ďaleko k osadeniu špeciálneho Karoqu veľkým boxom s náradím na opravy. Cyklisti sa nemusia obávať ani smädu či hladu. Namiesto stredného sedadla je vo Vele inštalovaný chladiaci box. A chýba aj ľavé zadné sedadlo. To preto, lebo okrem strešných držiakov, kde možno nainštalovať dva bicykle, bolo v kabíne miesto aj pre tretí „bajk“. Magnetická podložka zas umožňuje inštaláciu dronu, z ktorého môže posádka odosielať online fotografie či videá zo svojich cyklistických dobrodružstiev. V noci prídu vhod prídavné svetlá, napríklad pri údržbe bicyklov. Či sa tento cyklistický sen dostane do výroby, nie je isté. Škoda bude Karoq Velo zatiaľ predvádzať na rôznych výstavách. Práve reakcia ukáže, či by sa niektoré z praktických nápadov mohli dostať aspoň na zoznam doplnkového príslušenstva.
Škoda Karoq Velo - koncept 2019
Škoda Karoq Velo - koncept 2019
+9Škoda Karoq Velo - koncept 2019

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #Škoda-Auto #Škoda Karoq #Škoda Karoq Velo
Články podľa značiek