Konšpiračné teórie považujú vo všeobecnosti skôr za nepravdivé. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median SK. Pravdivosti správ RTVS dôverujú častejšie muži ako ženy, ale tiež tí, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie.

Podobne je to aj v prípade portálu Aktuality.sk, ktorému dôverujú o niečo viac muži a ľudia so stredoškolským vzdelaním. Častejšie muži a ľudia so základným vzdelaním najmä v Prešovskom, Košickom a Žilinskom kraji dôverujú portálu Hlavnespravy.sk.

Nízku dôveru má napríklad portál Topky.sk. Generácia Y sleduje najčastejšie médiá, ktoré sa dajú označiť ako mainstreamové. Verejnoprávnu RTVS a portál Aktuality.sk si vyberajú častejšie starší mileniáli, teda narodení v období rokov 1980 až 1990.

Mladší, narodení od roku 1991 do roku 2000, si o niečo častejšie vyberajú Markízu. Sedem percent respondentov deklaruje, že sleduje portál Hlavnespravy.sk, dve percentá spomínajú periodikum Zem a vek a Sputnik news.

Týmto médiám venujú svoju pozornosť narodení v rozmedzí rokov 1980 – 1990, ale tiež obyvatelia Banskobystrického, Žilinského a Trnavského kraja.

Generácia Y nepovažuje vo všeobecnosti konšpiračné teórie za pravdivé. Ide o teórie, ktoré sa týkajú závažných rizík očkovania, chemtrails (konšpiračná teória o rozprašovaní chemických látok lietadlami) alebo spochybňovanie pristátia amerických astronautov na Mesiaci.

Väčšia časť generácie považuje za nepravdivú aj teóriu o existencii UFO či teóriu o tom, že útoky z 11. septembra 2001 nariadila vláda USA.

Avšak značná časť mileniálov ich považuje za pravdivé, častejšie ide o mužov a v prípade druhej teórie ide najmä o ľudí s vysokoškolským vzdelaním. Prieskum uskutočnila spoločnosť Median SK od 29. mája do 9. júna na vzorke 514 respondentov narodených v rokoch 1980 až 2000.