Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Traja kandidáti, jeden víťaz. Kto bude hokejový prezident?

O post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa uchádzajú traja kandidáti: Miroslav Šatan, Dárius Rusnák a Jaromír Šmátrala.

14.06.2019 15:48
Šatan Kohút hokej Foto: ,
Súčasný šéf SZĽH Martin Kohút a generálny manažér reprezentácií SR Miroslav Šatan.
debata

Volebný kongres SZĽH sa uskutoční 26. júna a okrem prezidenta sa na ňom budú voliť aj členovia Výkonného výboru (VV), Disciplinárnej komisie (DK) a Odvolacej antidopingovej komisie.

VV má deväť členov, pričom jedno miesto je vyhradené pre prezidenta SZĽH a druhé pre zástupcu športovcov. O toto miesto sa uchádza trojica Branko Radivojevič, Jozef Stümpel a Ľubomír Višňovský. O zvyšných sedem stoličiek vo VV zabojuje na kongrese dokopy 35 uchádzačov.

O post predsedu DK sa uchádzajú traja kandidáti, medzi nimi i súčasný prezident Hráčskej asociácie slovenských hokejistov (SIHPA) Oliver Pravda.

Doterajší generálny manažér slovenských reprezentácií Šatan definitívne oznámil svoju kandidatúru len v stredu, no už sa o nej hovorilo dlhšie.

Súčasný šéf Martin Kohút pred týždňom uviedol, že nebude kandidovať v ďalšom volebnom období, svoju úlohu v SZĽH si predstavuje na inom poste a na prezidentskom by chcel vidieť práve bývalého reprezentačného útočníka a kapitána majstrov sveta z Göteborgu 2002.

Uchádzači o uvoľnený post sa nemohli sami navrhovať ako kandidáti, nominovať ich musel jeden z klubov, ktorý spadá pod SZĽH. Kluby mohli podať oficiálne prihlášky do utorňajšej polnoci. Tie potom musela schváliť legislatívna a volebná komisia.

Slovenský hokej mal v samostatnej ére sedem šéfov: Jána Mitošinku, Viktora Špakovského, Dušana Pašeka, Jána Stanovského, Juraja Širokého, Igora Nemečka a Martina Kohúta.

TV Pravda: Súčasný prezident SZĽH Martin Kohút podporuje Miroslava Šatana:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #voľby #kandidáti #Miroslav Šatan #Dárius Rusnák #Slovenský zväz ľadového hokeja #Jaromír Šmátrala