Škoda je známym dlhoročným partnerom top športových podujatí. Našinci asi najviac registrujú MS v hokeji, česká automobilka však sponzoruje aj Tour de France. Práve na cyklistov sa teraz zamerala unikátnym prototypom kompaktného SUV. Karoq Velo vznikol na základe odporúčaní 1 500 aktívnych cyklistov, ktorí tímu Škody poskytli tipy na to, čo by malo obsahovať dokonalé auto pre fanúšikov bicyklovania.

Škoda Velo sa stará o všetky potreby cyklistov, pozrite si v galérii, čo všetko si pre nich nachystala
Zdroj: Škoda

V Karoqu Velo samozrejme nechýba strešný nosič na bicykle, jeden sa však po demontáži predného kolesa zmestí aj priamo do predĺženého batožinového priestoru. Ten sa zväčšil na úkor dvoch miest na sedenie, tento Karoq je len trojmiestny. Velo však trojici cyklistov poslúži ako vynikajúci základný tábor aj pri dlhších výletoch do prírody. V jeho výbave nájdete chladničku, wapku, priestor pre náradie či dokonca aj malú práčku na spotené dresy.

Z technologickej výzbroje sa určite oplatí spomenúť zabudovaný wi-fi hotspot, množstvo doplnkových LED svetiel či jednu ozajstnú špecialitku. Auto si so sebou nosí aj drona renomovanej spoločnosti DJI, ktorý disponuje funkciou “Follow me”, teda “nasleduj ma”. Takýto dron vás je schopný pri bicyklovaní nahrávať prakticky bez vašich zásahov. Navyše vie sám pristáť na magnetickej podložke, napríklad i na kapote automobilu. Čerešničkou sú polepy karosérie inšpirované reťazou na bicykli.

Mladá Boleslav tento prototyp v skutočnosti neplánuje vyrábať, vznikol dokonca exkluzívne len vo Veľkej Británii, preto má pravostranné riadenie. Škoda, nejedna cyklistická rodina by sa z neho určite potešila, vieme si to živo predstaviť. Na druhú stranu, ani vozidlá ako Mercedes-Benz triedy V Marco Polo nemusia byť na podobné výlety úplne nevhodné...

Zdroj: Filip Kadlečík