Vitajte na webe nezávislého časopisu o opere, klasickej hudbe a balete Opera Slovakia.

Reklama

Podporte činnosť Opera Slovakia

14. júna 2019 redakcia Sezóna 2018/2019

Anna Netrebko a Rolando Villazón v Massenetovej Manon z Berlína v sieti kín CINEMAX

J. Massenent: Manon, Staatsoper Unter den Linden, Berlín, Anna Netrebko (Manon Lescaut), Rolando Villazón (Rytier Des Grieux), foto: Magdalena Lepka
Veľkosť písma
A
A
A
Bratislava – Posledným titulom operno-baletnej sezóny 2018/2019 v sieti kín CINEMAX bude Massenetova opera Manon v hviezdnom obsadení. Záznam inscenácie zo Štátnej opery Unter den Linden v Berlíne pod taktovkou Daniela Barenboima si môžu pozrieť diváci siete kín CINEMAX v mestách Banská Bystrica, Bratislava, Košice, Martin, Nitra, Poprad, Prešov, Trenčín, Trnava a Žilina už 26. júna o 19. h.

(reklamný článok CINEMAX)

Anna Netrebko a Rolando Villazón už dávno vládnu svetovej hudobnej scéne. Manon, tragická hrdinka Massenetovho operného diela, je rozpoltená medzi koketnosťou a hlbokou láskou, medzi frivolnosťou a túžbou po záväzku. Anna Netrebko je priam predurčená pre túto úlohu. Jej reč tela strieda medzi dievčenskosťou, introspekciou a bezstarostnou ľahkovážnosťou. Jej koloratúrny soprán vyžaruje lesk, teplo, tajomstvo i túžbu.

J. Massenent: Manon, Staatsoper Unter den Linden, Berlín,
Anna Netrebko (Manon Lescaut), zbor,
foto: Magdalena Lepka

Rolando Villazón ako chudobný mladý šľachtic Des Grieux svojím žiarivým, pružným, štíhlym tenorovým hlasom presvedčivo vykresľuje spaľujúcu vášeň odsúdeného milenca. Jedno z predstavení tejto opery bolo premietnuté aj na hlavnom berlínskom námestí na plátne veľkom 70m2 pre viac ako 20000 ľudí. Toto je „Manon“, ktorá dôrazne apeluje na milovníkov opery, filmu, Broadway show. Je to plejáda krásnych kostýmov, nádherných hlasov a geniálnej Massenetovej hudby.

Pod taktovkou Daniela Barenboima sa v inscenácii Vincenta Patersona spolu s Annou Netrebko (Manon Lescaut) a Rolandom Villazónom (Rytier Des Grieux) predstavia Alfredo Daza (Lescaut), Christof Fischesser (Gróf De Grieux), Rémy Corazza (Guillot de Morfontaine), Arttu Kataja (De Brétigny), Hanan Alattar (Poussette), Gal James (Javotte), Silvia de la Muela (Rosette), Matthias Vieweg (Krčmár). Autorom scény je Johannes Leiacker a kostýmy navrhla Susan Hilferty.

V kinách na divákov čaká ako už tradične prípitok, pohodlné sedenie, dokonalý zvuk a skvelý obraz!

Viac informácií a predaj vstupeniek on-line TU… a v kinách CINEMAX.

zdroj: CINEMAX

PR článok│ www.cine-max.sk  Artmax

video

Zdieľať:

O autorovi

redakcia
Zistiť viac
Článok je chránený autorským zákonom a jeho akékoľvek použitie, alebo šírenie bez písomného súhlasu redakcie Opera Slovakia alebo autora je zakázané.
Opera Slovakia o.z. nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v časopise Opera Slovakia.

Komentáre

Pridajte komentár

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť/registrovať.


R. Strauss: Salome
Irish National Opera
záznam predstavenia z marca 2024
dirigent: F. Sheil | réžia: B. Ravella
osoby, obsadenie a viac info TU...