Presunúť na hlavný obsah

Módne trendy začínajú na mólach: Inšpirujte sa letnými lookmi z prehliadok

Móda

Čo môžete očakávať od módnych trendov uvedených na jar/leto 2019? Že si nejaký rozhodne zamilujete! V tomto roku sme totiž na prehliadkových mólach mali možnosť ochutnať skutočnú všehochuť!

Zdá sa, že mnohí dizajnéri zápasia s úlohou žien vo svete. Mnohé z módnych trendov na jar/leto 2019 sa točili okolo 2 protichodných pólov - ženskosti a mužskosti. Kým sladké šaty oslavovali hyper-ženskosť na jednom konci škály, na druhom konci sme mali možnosť vidieť strohé mužské strihy a štýly, ktoré chceli zvýrazniť úlohu ženy pomocou kontrastov.

Neprehliadnite: Pripravte svoj šatník na leto: Tieto najdôležitejšie fashion kúsky v ňom rozhodne nesmú chýbať

Žltá v odtieni “egg-yolk”

Svojich päť minút slávy si už užila “millennial” ružová i levanduľová. Farbou jari 2019 je žltá. Slnečný pastelový odtieň sa objavil na mólach počas New York Fashion Week hneď viackrát.  A niet sa čo čudovať, že sa táto farba prepracovala i do snových asymetrických šiat Rodarte.

Letná výmena

S ohľadom na stúpajúce teploty dizajnéri prepracovali svoje tradičné nohavicové kostýmy, ktoré nahradili spojenia blejzrov a šortiek (áno, aj vrátane športových cyklistických). Nový “oblek" môže stylovať rôznymi spôsobmi: s lodičkami, s teniskami či so sandálami so šnúrovaním, čím sa pasoval za jarná/letná uniforma pre všetky moderné ženy.

Dokonalé biele

Hľadanie dokonalých bielych letných šiat skončilo. Svetoví dizajnéri poslali na móla veľké množstvo ich variácii. Iste, všetky boli biele, no líšili použitou textíliou (niektorí dizajnéri používali čipky, zatiaľ čo iní si zvolili čistý bavlnený materiál) a štýlom. Stačí si už len vybrať svojho tohtoročného favorita.

Prečítajte si tiež: Šatka ako vlasový doplnok 5x inak: Tento letný look si po prvom zhliadnutí zaručene zamilujete

Rukávy s dávkou objemu

Tento štýl 80-tych rokov rozhodne nemohol v kolekciách módnych  návrhárov chýbať. Tento unikátny detail dodá šmrnc topom, šatám i obľúbeným overalom. Všetky looky sú 100% nositeľné na tohtoročnú jar/leto.

V mužskom svete

Je nový variant outwearového oblečenia na jar/leto 2019 vesta? Podľa prehliadkových mól, áno! Vesta je sofistikovanejší spôsob, ako zakryť dokonca i vaše nedostatky. Vrstvite spolu s tričkom, alebo noste samostatne ako to diktuje Eckhaus Latta.

Šatníkový must-have

Dizajnéri sa zdá sa jednomyseľne zhodli na tom, že košele (košeľové šaty) by mali byť v budúcej sezóne v každom šatníku. Tento nositeľný kúsok prichádza v zmesi potlačí a farieb, od pruhovaných golierových šiat Tory Burchovej až po klasický ostrý biely vzhľad. Ďalší z trendov, ktorý ašpiruje na vášho obľúbenca.

Groovy batika

Dizajnéri evidentne oprášili svoje groovy nálady, keď na móla poslali modelky nosiac “tie-dye” topy, bundy a nohavice.. Každý outfit predstavoval iný prístup k tomuto štýlu 60. rokov. Od sofistikovanejších farebných kombinácií cez rozmanité textílie až po neočakávané tvary. Batika tejto sezóny je jednoducho viac prepracovaná ako jej predchodkyňa.

Tak sladké…

Pre zvýraznenie ženskosti pridali mnohí dizajnéri do svojich kolekcií modely ozdobené mašľou.Tento sladký a jednoduchý dizajn bol síce vždy tak trochu prítomný, no teraz ho možno očakávať s úplnou istotou.