Ako prekonávajú rozchod muži?

Konflikt, vzťahy, kríza, nevera, manželia, pár, dvaja, hádka
Thinkstock

Rozišli ste sa po dlhoročnom vzťahu a vám neostalo nič len prázdno v srdci a žiaľ? Ako je to s opačným pohlavím? Aj oni prežívajú rozchod s partnerkou tak dramaticky?

Všetky vieme, že rozchod nie je žiadna zábava. Zrazu cítime smútok, prázdnotu a kopec voľného času, ktorý nemáme do koho investovať.

U mužov je však realita úplne iná. Takže pokiaľ očakávate, že je ten váš doma a plače nad vašimi spoločnými fotkami, dúfate zbytočne. Veľké percento z nich sa totižto už po pár dňoch promenáduje s novou partnerkou po boku a na predošlý vzťah si ani nespomenú.

Prečo je to tak?

U mužov ani nemusí ísť o lásku, jednoducho nechcú byť sami alebo si chcú zahojiť ich zranené ego a tak si „narazia“ peknú micku, s ktorou rýchlejšie zabudnú na predošlú partnerku.

Je zaujímavé, že takmer všetky rozchody iniciujú ženy, no práve muži sú tí, ktorí sa dokážu z nevydareného vzťahu rýchlejšie spamätať a ísť ďalej.

Zatiaľ čo my najprv oplakávame stroskotaný vzťah a idealizujeme si svojho ex, on si užíva slobodu plnými dúškami. Po prekonaní prvej fázy nastáva u ženy druhá, v ktorej cítime zlosť a chuť dokázať čo stratil.

Začneme opäť behať po baroch a užívať si nočný život. Samozrejme žiadna akcia sa nezaobíde bez super sexy foto na facebooku. Veď nikdy neviete, čo to s tým vašim ex spraví.

Či už prežívate jednu alebo druhú fázu, v priemere vraj žena na prekonanie rozchodu potrebuje aspoň rok. A ako vyzerá priebeh rozchodu u chlapov? Párkrát sa s kamošmi poriadne opije a ponadáva si na to, aká ste mrcha. No potom ide ďalej. Veď v mori pláva veľa pekných rýb, načo smútiť za jednou.

A vy dobre viete, že nájsť si jednorazovú náplasť na zranené ego nie je pre muža žiaden problém. Baby sa v dnešnej dobe priam ponúkajú a on si môže vyberať.

Žiaden muž nemá rád samotu, nehovoriac o tom, že majú svoje potreby. Dostatok jedla a hlavne sexu. Zdravý chlap sa preto dokáže pomerne rýchlo zo vzťahu spamätať, ísť ďalej a spoznávať nové ženy.

Toto je vec, ktorú by sme sa mali od mužov naučiť. Nebrať všetko príliš vážne a neupnúť sa na chlapa tak, že si bez neho nevieme predstaviť svoju existenciu.

Ak práve zažívate rozchod, povedzte si že je čas ísť ďalej a zatvorte za všetkým dvere. Opäť začnite používať svoje ženské zbrane a verte, že tam vonku je opäť niekto, s kým vám svet bude pripadať krajší a lepší.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom