Doctor Sleep trailer: Prvá ukážka na pokračovanie The Shining je tu!

Nenechajte si ujsť

Adam Martiš
Adam Martiš
Mám 24 rokov, vyštudoval som mediálnu komunikáciu a som milovníkom filmov, seriálov, hier a popkultúrneho obsahu. Zaujímam sa aj o technológie, hudbu, módu či šport – celkový rozhľad je u mňa na prvom mieste.

Určite sa zhodneme na tom, že The Shining/Osvietenie je jeden z najlepších hororov, aké boli kedy natočené. Predsa len, ide o spojenie réžie vizionára Stanleyho Kubricka a ešte známejšieho spisovateľa Stephena Kinga. A aj pokiaľ ste tento film nevideli, tak musíte poznať aspoň legendárnu scénu, v ktorej herec Jack Nicholson búši do dverí sekerou a kričí „Here’s Johnny„.

Každopádne, v roku 2013 vydal King novelu Doctor Sleep, ktorá slúži ako priame pokračovanie ku knihe The Shining z roku 1977. Teraz tento príbeh prichádza na strieborné plátna pod taktovkou režiséra Mike Flanagana, ktorý je na natočenie tohto filmu ideálnym kandidátom.

doctor sleep trailer
Zdroj: usatoday.com

Prvý Doctor Sleep trailer

Na konte má totižto horory ako Ouija: Origin of Evil, Hush, SOMNIA: Zlo nikdy nespí či Oculus. Počas svojej kariéry už dokonca stihol zrežírovať aj filmovú adaptáciu inej Kingovky – Geraldova hra. Jeho dodnes najznámejším projektom je seriál The Haunting of Hill House od Netflixu, ktorý je zárukou kvality. Režisér dokonca sám potvrdil, že filmová adaptácia príbehu Doctor Sleep bude priamym pokračovaním a mostom v medzere medzi filmovým univerzom The Shining a originálnou novelou.

Príbeh sa bude odohrávať niekoľko rokov potom, čo Jack Torrance zošalel v hoteli Overlook. Sledovať bude jeho „telepatického“ syna Dannyho, ktorý je dnes už dospelým mužom. Danny sa postaví proti zlej skupine, ktorá sa živí energiou detí, ktoré majú rovnaké schopnosti, ako má on. Stvárni ho herec Ewan McGregor, ktorého môžete poznať ako Obi-Wan Kenobiho zo ságy Star Wars.

Na samotný výsledok sme naozaj zvedaví, keďže si nevieme predstaviť nič ťažšie, ako režírovať pokračovanie ku filmu od Stanleyho Kubricka (2001: Vesmírna odysea, Mechanický pomaranč). Filmový Doctor Sleep tak musí vzdať hold ako pôvodnému filmu, tak aj novele od Stephena Kinga. Dokonca, Kingovi sa nikdy film The Shining nepáčil, pretože si ho Kubrick spravil svojou vlastnou cestou. Dnes sa však považuje za hororovú klasiku.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Čo hovoríte na prvý trailer? Myslíte, že to režisér Mike Flanagan dokáže doviesť k úspechu? My mu držíme palce!

Zdroj: screenrant.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -