Krimi Rôzne

Polícia RADÍ: Auto nie je výkladná skriňa, svoje cennosti v ňom nenechávajte

Muži zákona pravidelne informujú o krádežiach cenností z odparkovaných automobilov. Zdá sa, že ľudia sú nepoučiteľní.

Ilustračný obrázok k článku Polícia RADÍ: Auto nie je výkladná skriňa, svoje cennosti v ňom nenechávajte
5
Galéria

Hlavne počas letných mesiacov si ľudia často nechávajú svoje veci v interiéroch áut. Polícia sa rozhodla zverejniť niekoľko rád. Informuje o tom na svojej stránke na facebooku s názvom Polícia SR – Banskobystrický kraj.

”Ľudia si v aute nechávajú rôzne veci a potom si nájdu na svojom aute rozbité okno. Páchateľ čo vidí, to zoberie – príležitosť robí zlodeja a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú,” informujú muži zákona.

Vodiči by tak nemali na viditeľnom mieste v aute nechávať nič. ”Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zlodejovi stačí na krádež vecí z auta len niekoľko sekúnd,” dodáva polícia.

Rovnako by ste cenné veci nemali nechávať ani v rôznych odkladacích priestoroch auta. Medzi cennosti, ktoré ľudia odložia v aute a rozhodne by tak robiť nemali patria fotoaparáty, mobily, peňaženky, osobné doklady, kľúče od bytu a doklady od auta.

”Okrem toho, že budete mať škodu na aute, musíte obetovať čas a peniaze aj na vybavenie nových dokladov. Prípadne si nájdete „vybielený“ byt,” radí polícia.

Vykradnuté auto
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM