AKTUÁLNE: Hlásili masový výpadok. Dotkol sa Slovenska a miliónov používateľov po celom svete

Hyriaková Kristína

Foto: pexels

Výpadky sociálnych sietí sú často sprevádzané nervozitou a neschopnosťou niečo robiť. Najnovšie ohlásil veľký výpadok práve populárny Instagram. Podľa Cnet sa za chybu ospravedlnili prostredníctvom účtu na inej sociálnej sieti, Twitteri. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tisíce ľudí po celom svete sa sťažovalo, že im neustále písalo známu formulku „Niečo sa pokazilo, skúste to neskôr.“. Podľa správ hlásila aplikácia veľké problémy so serverom, čo znamenalo, že sa nedala načítať. Problémy nemala len samotná aplikácia v mobile, ale aj webová verzia populárnej siete na zdieľanie fotografií. Problémy sa vyskytovali aj na Slovensku, no nie až v takom rozsahu ako vo svete.

Foto: Pixabay

Na svoj profil na Twitteri napísali: „Boli sme upozornení na to, že niektorí ľudia majú problém prihlásiť sa do svojich účtov. Pracujeme čo najrýchlejšie, aby sme problém vyriešili.“ Neskôr sa k problému vyjadril aj hovorca Instagramu. „Technický problém spôsobil, že niektorí ľudia mali problém prihlásiť sa do svojho účtu. Teraz už je to v poriadku, ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.“

Podobné výpadky sa udiali už aj predtým. Aplikácia nedokáže aktualizovať informačný kanál. Takýto oznam ste na svojom smartfóne pri zapnutí aplikácie Instagram mohli vidieť nedávno i vy. Obľúbená sociálna sieť mala totiž masový výpadok, ktorý sa dotkol obrovského počtu užívateľov. Masový výpadok sa dotkol používateľov v Európe, Austrálii i na západnom pobreží Spojených štátov amerických. Čo je potrebné určite spomenúť, mnohí užívatelia, ktorí si už časom vybudovali závislosť zrazu nevedeli, čo majú robiť. Dostali sa do kritického stavu, kedy na mnohých prišli dokonca aj stavy úzkosti. Aj preto si treba uvedomiť, že sociálne siete sú dobrými pomocníkmi, no treba sa viac sústrediť aj na negatíva, ktoré svetu prinášajú.

Najnovšie články