Do Trnavy drahšie: Mesto výrazne zvýši daň z ubytovania

2019-06-14 00:00:00 |   |    | 

Mesto Trnava chystá výrazné zvýšenie dane z ubytovania. Každý, kto sa v Trnave ubytuje v hoteli, penzióne alebo inom ubytovacom zariadení, zaplatí daň dve eurá za každú noc. Týka sa to aj ubytovania za poplatok v rodinných domoch alebo bytoch. Vyplýva to z návrhu všeobecne záväzného nariadenia o dani za ubytovanie. Teraz platia daňovníci za noc v ubytovacích zariadeniach 66 centov a pri ubytovaní v rodinných domoch alebo bytoch 33 centov.



Študenti do 26 rokov, ktorí študujú na školách v meste, budú mať podľa návrhu v prípade tohto poplatku 50-percentnú zľavu. Deti do 15 rokov a osoby s preukazom ťažko zdravotne postihnutého budú od dane oslobodené. Ak návrh schvália poslanci mestského zastupiteľstva, všeobecne záväzné nariadenie bude platiť od 1. októbra. Daňovníkmi budú ubytovaní, dane samospráve budú odvádzať prevádzkovatelia ubytovacích zariadení.

Mesto Trnava s návrhom nového nariadenia nezverejnilo žiadnu dôvodovú správu. Hlavný dôvod pripravovanej zmeny tak bude snaha získať viac peňazí do rozpočtu mesta. V minulom roku získala Trnava z tejto dane 111-tisíc eur, rok predtým 132-tisíc eur. Pokles príjmov v tejto položke zaznamenala Trnava napriek tomu, že podľa Štatistického úradu v SR prišlo v minulom roku do okresu Trnava viac turistov ako rok predtým.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa