Presunúť na hlavný obsah

Najhorší zlozvyk, ktorý vás brzdí na ceste za štíhlejším telom: Toto by ste vo svojom živote mali prestať robiť

Chudnutie a diéty

Každoročne si poviete, že niečo so svojím telom do leta urobíte a ani sa nenazdáte a prešvihnete to? Nasleduje typická chvíľka, počas ktorej mnohé ženy strácajú kontrolu nad svojím konaním.

Na úvod treba poznamenať, že sezónne chudnutie je niečo ako sezónne sledovanie trendov. S takýmto postojom ďaleko nezájdete. Žiadna diéta vás nedokáže vyslobodiť od disciplíny. Tú musíte mať vždy, či už pri zostavovaní jedálnička alebo pri cvičení.

V ceste za štíhlym telom v zmysle súmerným telom, nám často bráni problém spojený s našou psychikou, a tým je prejedanie sa.

Prečítajte si tiež: 28-dňový plavkový detox: Osvojte si tieto rady a telo snov bude pre vás realitou

Nárazové prejedanie sa a strata kontroly nad prijatím kalórií

Keď sme samy so sebou, prichádza slabá chvíľa a nutkanie dať do seba všetko jedno cez druhé. V návale emócií podliehame nárazovému prejedaniu sa. Najčastejším problémom je to, že si jednoducho vytvoríte zvyk. „Binge eating“ alebo záchvatové prejedanie sa vychádza z vnútra človeka. Ľudia, ktorí sa cítia osamelo, majú pritom väčšie sklony práve k prejedaniu sa. 

Dá sa naučiť pracovať so svojou mysľou a trénovať to, aby ste nepodľahli pokušeniu a nezachádzali až takto ďaleko. Najlepšie urobíte, keď sa zbavíte akýchkoľvek zásob vo svojom okolí. Zíde z očí, zíde z mysle. Platí to aj tentokrát. Veľa žien kombinuje toto prejedanie sa dokonca s vínom. To samé o sebe je skrytým tukom nielen v okolí pása, ale vidno to aj dostatočne na tvári. Nočné jedenie je kapitola sama o sebe. 

Vytvárate si zvyk, no je to problém psychiky

Prejedanie sa zrazu pre vás predstavuje pravidelnú rutinu, ktorú si vždy ospravedlníte. Uplynie nejaký čas a vy sa ani nenazdáte a vaše krivky stratia akýkoľvek tvar. Tuk vás obalí zo všetkých strán a vy sa budete čudovať, prečo, veď váš životný štýl je rovnaký ako predtým. Omyl. Za všetkým je tento zlozvyk, ktorý ste si sami vytvorili. Ak ste sa v tomto našli, poďte to zmeniť, ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro. Aby vás nedobehol pocit výčitiek, musíte brať na vedomie to, že je nutné tráviť čas pohybom alebo inou aktivitou. Mali by ste sa čo najviac hýbať v spoločnosti.

Neprehliadnite: 7-dňový jedálniček ako prechod pre život bez cukru: Takto sa mení vaša tvár a telo, keď ho prijímate veľa

Chce to disciplínu, tak ako všetko

Disciplína a sebazapretie. Pri každom pomyslení si na prejedanie sa, si odôvodnite, prečo to nie je dobré. Najlepšie bude, keď sa vystavíte pravidelnej aktivite v podobe pohybu. Váš metabolizmus bude naštartovaný a to predstavuje pre vás výzvu číslo dva. Musíte byť totiž pripravení a mať vždy po ruke zdravú náhradu, keď vás prepadne hlad. 

Prerušované etapy počas dňa zapríčinia, že síce jete menej, ale tak nepravidelne, že opak to má iný. Priberáte. Telo sa cíti byť v ohrození a tak začne ukladať tuky na tzv. "horšie časy". Týmto spôsobom si zbytočne vytvárate jednu tukovú vrstvu za druhou.