MENU

Supermarine Spitfire Mk.I

Stavebnice Tamiya už majú modelári po dlhé roky zakódované ako synonymum pre nadpriemer a kvalitu. Preto ani pri vydaní novej formy skorej verzie Spitfire Mk.I sa nedalo očakávať nič iné ako kvalita a presnosť. Spitfire je medzi výrobcami stavebníc i modelármi obľúbený a dá sa povedať, že z modelárskeho hľadiska dosť opozeraný, nakoľko ho vo veľkých počtoch je možné vidieť na skoro každej modelárskej súťaži, internetovom fóre, alebo sociálnych sieťach.

Ja, ako milovník skôr netradičných predlôh a kamufláží, som sa mu úspešne dlhú dobu vyhýbal, pretože som si myslel, že si jeho stavbu neužijem, avšak keď som sa dopočul o tejto novinke a dostal možnosť si ju hneď aj postaviť, vôbec som nezaváhal.

STAVBA
To, čo od tejto značky očakávame, výrobca splní už pri prvotnom náhľade do krabičky. Diely sú odstreknuté zo šedého plastu výbornej kvality. Ten nie je ani príliš mäkký, ani tvrdý, mne sa s ním pracovalo veľmi dobre. Evidentná je ostrosť detailov a jemná paneláž, ktorú nie je nutné prerývať, aby udržala wash. Výrobca naznačil ba najvýraznejšie nitovanie a skrutky v oblasti motora a servisných otvorov. Kompletné nitovanie krídla a trupu už necháva na nás. Môj cieľ ale bol čistá krabička bez dodatočných úprav.

Text a foto: Ing. Peter Sýkora

Viac sa dočítate v časopise Modelář 5/2019, ktorý vyšiel 9. 5. 2019

Obsah Modeláře 5/2019 nájdete – TU.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.