Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Copa América je pre Juhoameričanov viac ako MS. Brazília bude polovičná

V súvislosti s blížiacim sa juhoamerickým šampionátom futbalových reprezentačných tímov Copa América v Brazílii (14. júna - 7. júla) v "krajine samby a kávy" pomaly stúpa predšampionátová horúčka.

13.06.2019 18:08
Neymar Foto: ,
Brazília sa na Copa América musí zaobísť bez zraneného ofenzívneho lídra Neymara.
debata

Ako prezradil Slovák Joe Borbély, ktorý dlhodobo žije v Brazílii v Riu de Janeiro aj Santose, domáci fanúšikovia sa o tejto udalosti bavia neprestajne a všetci v Brazílii dúfajú, že tím trénera Titeho získa v poradí deviatu trofej kontinentálneho šampióna.

"Copa América je v Brazílii už dlhší čas téma číslo jeden, o ničom inom sa tu nehovorí. Pre Juhoameričanov má tento turnaj väčšiu prestíž ako majstrovstvá sveta.

Rivalita v rámci juhoamerického kontinentu je obrovská a aj fanúšikovia zápasy Copa América viac prežívajú. Svetovému šampionátu nedávajú až takú veľkú prestíž ako napríklad Európania," uviedol Borbély.

Brazília je najúspešnejšia krajina v dejinách majstrovstiev sveta, ktoré ovládla dovedna päťkrát. Na juhoamerickej scéne je však momentálne „až“ tretia s ôsmimi prvenstvami za Argentínou (14) a Uruguajom (15).

"Brazília ostatný raz vyhrala turnaj Copa América v roku 2007, odvtedy je to už dvanásť rokov. Na majstrovstvách sveta triumfovala v roku 2002, a to je veľmi dlhý čas bez nejakého významnejšieho úspechu.

Víťazstvo na Copa América by pre Brazíliu veľa znamenalo. V opačnom prípade by to malo ďalší negatívny vplyv na imidž brazílskeho futbalu, aj po marketingovej stránke, a to napriek tomu, že táto krajina je stále najväčší exportér futbalistov do Európy," doplnil.

Borbély sa domnieva, že brazílske „selecao“ má veľkú kvalitu na to, aby toto podujatie vyhralo.

„Brazílske mužstvo je zložené dosť slušne. Podľa mňa je silnejšie a lepšie ako ostatné juhoamerické reprezentácie, aj keď Argentína má Messiho či Di Maríu alebo v drese Uruguaja nastúpia Suárez, Cavani či Giménez,“ poznamenal Borbély, ktorý je generálny manažér futbalovej reprezentácie legiend a hviezd Brazílie.

Pristavil sa aj pri neúčasti najjagavejšej hviezdy Brazílčanov Neymara, ktorého do turnaja nepustilo vážne zranenie z nedávneho prípravného stretnutia s Katarom (2:0) – roztrhnuté väzy v pravom členku.

„Brazílske mužstvo je na 60 percent závislé od Neymara alebo lepšie povedané od toho, ako zahrá tento hráč. Bez neho sú šance brazílskeho tímu na Copa América iba polovičné,“ zakončil Joe Borbély analýzu týkajúcu sa juhoamerického šampionátu.

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Joe Borbély #brazílski futbalisti #Copa América 2019