Príprava bazénu na leto

Príprava bazénu na leto krok po kroku…

Redakcia - 13. júna 2019 - 5051. zobrazení

Leto si mnohí z nás spájajú nielen s teplým počasím a dlhými dňami, ba čo viac, vnímajú ho ako najkrajšie obdobie roku. Aj keď na oficiálne zahájenie novej kúpacej sezóny si ešte chvíľu musíme počkať, mnohí z nás už teraz rozmýšľajú nad bezstarostným čľupkaním sa vo vode.

Bazén

A najlepšie vo svojom vlastnom bazéne na záhrade, ktorý je pomaly, ale isto potrebné začať pripravovať. Príprava bazénu na leto vám dá síce poriadne zabrať, avšak výsledok stojí za to…

Tí z vás, ktorí majú nafukovací záhradný bazén, pri jeho príprave na leto vás nečaká veľa práce. Avšak, ak patríte do druhej skupiny ľudí, ktorí uprednostňujú dostatok priestoru a skutočný pôžitok z plávania a majú vo svojej záhrade klasický bazén, musíte na jeho prípravu vynaložiť oveľa viac námahy.

Plavecký bazén

Takýto bazén na záhrade prečkal celú jeseň a zimu, takže pokiaľ má byť v lete čistý a „útulný“, potrebuje vašu dôkladnú starostlivosť. Kvalitná a dostatočná príprava bazénu na leto je nesmierne dôležitá, preto ju nepodceňte!

Náš TIP na kvalitné nadzemné záhradné bazény

Marimex

Bestway

Bestway

Marimex Florida - príprava bazénu na leto
Hodnotenie

Cena: od 223.60 €

Bestway Steel Pro - príprava bazénu na leto
Hodnotenie

Cena: od 181.00 €

Bestway Steel Rattan - príprava bazénu na leto
Hodnotenie

Cena: od 199.90 €

Kalendár záhradkára: Jún v záhrade

Je jún v záhrade jedným z najnáročnejších mesiacov pre zahradkárov? Viete, čo všetko by ste mali v júni v záhrade urobiť? Jún v záhrade…

Kalendár záhradkára: Jún v záhrade

Príprava bazénu na leto vyžaduje vyššie nočné teploty…

Zradné nočné teploty, ktoré na niektorých miestach ešte prednedávnom klesali k 5 stupňom sú na prípravu bazéna na leto nebezpečnými. V júni sa nám konečne oteplilo, takže sa už nemusíte obávať nevyhovujúcich teplôt na letnú prípravu vášho bazénu. Ideálne je však začať v období, kedy sa prirodzená teplota vody pohybuje okolo 15 stupňov.

Bazén v záhrade

Príprava bazénu na leto krok po kroku:

  • Kontrola a doplnenie pomôcok – Celý postup prípravy vám odporúčame začať dôkladnou kontrolou všetkých pomôcok. Ak vám chýbajú čistiace prípravky, teleso na ohrev vody alebo akékoľvek iné pomôcky, mali by sme ich doplniť ešte pred začatím samotných prác.
  • Odstránenie nečistôt a rias – Ak už máte sadu pomôcok, ktoré vyžaduje príprava bazénu na leto kompletnú, môžete sa pustiť do čistenia. Ak ste tak ešte neurobili, odstráňte zvyšky napadaného lístia, konárov a vzniknuté riasy, ktorým sa v zime darilo v nevyužívanom bazéne rozmnožovať.
  • Čistenie podlahy a stien – Po odstránení nečistôt prejdite k úprave stien a podlahy bazéna. Práve na nich sa totižto držia rôzne usadeniny, ktoré nielenže kazia estetický dojem, ale časom by sa mohli uvoľňovať do vody. Na čistenie vám odporúčame využívať osvedčenú bazénovú chémiu.
  • Filtrácia vody a jej dezinfekcia – Po vyčistení ešte môžeme bazén povysávať špeciálnym vysávačom. Ak zvážite, že je vhodný čas na napustenie vody, po tomto kroku pokračujte s filtráciou a dezinfekciou. Kvalitný filter dokáže pracovať rýchlo a efektívne tak, aby voda disponovala tou najvyššou kvalitou.
  • Aplikovanie prípravkov na údržbu – Ak je čistenie hotové, teraz už len musíte dbať na pravidelnú údržbu, či už to je aplikovanie chlóru, dezinfekčných prípravkov alebo kontrolu teploty a tvrdosti vody.

Náš TIP na osvedčenú bazénovú chémiu

Probazen

Marimex

Savo

Probazen - bazénová chémia príprava bazénu na leto
Hodnotenie

Cena: od 33.00 €

Marimex - bazénová chémia príprava bazénu na leto
Hodnotenie

Cena: od 11.70 €

Savo - bazénová chémia príprava bazénu na leto
Hodnotenie

Cena: od 10.00 €

Príprava bazéna na leto

Príprava bazéna na leto by vo väčšine záhrad mala už prebiehať naplno, poprípade by už mala byť aj hotová… Počasie nám v júni zatiaľ praje, takže pokiaľ ste prípravu bazéna na leto ešte nestihli, tak smelo do toho. Potom vám už neostáva nič iné len skočiť do vody a užívať si ju po celé leto.

Text: Róbert Bosák

  • Kategórie

Podobné články